НОВИНИ

Университетски преподаватели с обща изложба в Благоевград

Преподаватели от Kатедрата по “Изобразително изкуство” в Югозападния университет в Благоевград подредиха обща изложба в Арт салона на Радио и телевизионния център в областния град. В изложбата са показани над 20 творби, направени с различни техники в изкуството.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Спаско Попхристов
18:37, 31.05.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

За осма поредна година преподавателите нареждат свои картини през месец май. По този начин отбелязват Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.

Проф. Георги Драчев, преподавател в катедра “Изобразително изкуство” в Югозападния университет: “Това са моите колеги, които участват активно художествения живот на Благоевград и не само в Благоевград, а и извън Благоевград и извън страната.”
Проф. Емил Куков, ръководител на Катедра “Изобразително изкуство” в Югозападния университет: “Преобладава живописта като вид изкуство. Като жанрове може би най-често се среща пейзажа, фигуралната композиция, натюрмортите. Интересни са и техниките от маслени бои, акрил до колажи, до акварел.”

Деветимата преподаватели и автори на картините са едни от най-добрите художници в Благоевград и региона.

Елисавета Каменичка, директор на Радио Благоевград: “За нас - обществените медии, това наистина е мисия, тя е важна: да правим връзката и духовното, за да го има, връзката между хората на изкуството и тяхната аудитория. Смятам, че точно този вид изложби, които правим тук, са значими за преподаватели и студенти, защото има възможност много хора да ги видят.”

Експозицията от живописни картини, колажи, графики и абстрактни произведения на академичните преподаватели може да бъде видяна до средата на месец юни в Арт салона на Радио и телевизионния център в Благоевград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ангелкова: Очакваме ръст на туристите около 7% през този летен сезон
Ангелкова: Очакваме ръст на туристите около 7% през този летен сезон
ДРУГИТЕ новини: Театър или пикник
ДРУГИТЕ новини: Театър или пикник