НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

„Съжаляваме да ви информираме, че няма ваксина, която да ви накара да се чувствате удобно и готови за пътуването в света на Сервантес.“

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:15, 03.06.2017
Чете се за: 01:00 мин.
Още

След като пребори ролята на режисьор в „Очакване на Годо”, Деян Донков ще влезе в образа на Калигула. Премиерата е в началото на новия сезон, в Народния театър. А до края на този сезон ще се срещнем отново с режисьорския му спектакъл, в театър „Азарян”.
Необичайна сценична постановка за премиера на книга. Актьорите от "Метеор", под режисурата на Ани Васева представиха "Облаци. Философия на свободното тяло” в Дома на киното. Авторът, известният философ Боян Манче, въвежда нов метод - “философска фантастика”.
Фиеста от откъси на прочутите истории на Сервантес, с фрагменти от по-малко познати творби - това предлага "Сервантина". Утре актьорите от Рон Лалá гостуват в Театър Азарян, с версии и диверсии по текстове на Сервантес, както самите те си казват. Трупата, основана в Мадрид преди 20 години залага на комбинацията от критичен и аналитичен театрален подход , музика и хумор. Неслучайно „Сервантина” започва с обяснението - „Съжаляваме да ви информираме, че няма ваксина, която да ви накара да се чувствате удобно и готови за пътуването в света на Сервантес.“
Ана Суи с изложба в Музея на модата в Лондон. „И неизкушените от модата ще оценят”- казват кураторите. Дизайнерката обича да смесва историята и изкуството и й личи. Във всяка колекция си задава въпроса - Това достатъчно яко ли е, за да го облече една рок звезда?
На испанска вълна ще бъдем и другата седмица - с горещия ритъм и драматичния танц на Националния балет на Испания. 12 тонен ТИР донесе декори, костюми и специалните обувки, които създават ритъма, в който сърцето веднага се впуска.Тяхното "Болеро" спира дъха, фламенкото те кара да станеш от стола и няма как да останеш пасивен зрител. Трупата пази традициите и на претопените през 18-ти век зарзуела и ескуела болера. За българското турне са подготвили четири зашеметяващи танца - ще ги видим в зала 1 на НДК, на 7 юни. После удоволствието е за Русе и Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България подписа с Газпром пътна карта за развитие на мрежата си
България подписа с "Газпром" пътна карта за развитие на мрежата си
Най-малко 12 души са загинали при взрив в Кабул
Най-малко 12 души са загинали при взрив в Кабул