НОВИНИ

Командоси учат деца как да не са агресивни

Командоси проведоха обучение на ученици за това как да преодолеят агресията в училище. Специализираният отряд за борба с тероризма запозна децата с начина си на работа и им разказа повече за това как се овладяват негативните емоции. Срещата се осъществи по проект "Дигитални уроци" на фондация "Кой е срещу теб в мрежата".

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:49, 08.06.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На спецотряда гостуваха деца от шестите класове на три столични училища, които последните месеци заедно с родителите си преминаха през специален курс на обучение, свързан с киберсигурността и преодоляването на агресията в училище и интернет.

Димитър Иванов, 119-то СОУ, гр. София: Кара ме да се ядосвам, когато някой ми се скара за нещо, което е несправедливо.

Днес с помощта на психолог от МВР, учениците научиха повече за това, как да разпознават емоциите си.

Д-р. Цветелина Иванова, старши преподавател в Академия на МВР: Това, което ги докосва, вълнува, агресира е същото, като при възрастните. Колко често ние самите имаме потребността да отговорим с агресия на агресия, можем да си дадем сметка за тях колко е трудно. Защото за тях това са едни ситуации, в които за пръв път попадат.

Заедно със служители на Специализирания отряд децата разгледаха част от оръжието и техниката, с която работят командосите.

Старши комисар Кирил Димов, командир на Специализиран отряд за борба с тероризма: Този отряд, хората трябва да виждат с какво се занимаваме, да свикват с нашето присъствие и да са спокойни, когато ни виждат наоколо.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев летя с изтребител
Президентът Румен Радев летя с изтребител
Първият международен форум „Икономика за жива планета“
Първият международен форум „Икономика за жива планета“