НОВИНИ

Брюксел в трескаво очакване какво ще стане в Лондон

Брюксел няма план "Б" за Брекзит. Европейските лидери не зная с кого ще водят преговорите за Брекзит. Единственото нещо, от което се интересуват те е Великобритания да има стабилно правителство, което да излъчи преговарящ за Брекзит. ЕС е готов да започне да преговаря още на другия ден. Появиха се сценарии какво би се случило, ако на острова има политическа криза. Ситуацията в Брюксел е объркана. Това предаде кореспондентът на БНТ в Брюксел Десислава Апостолова.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
18:14, 09.06.2017
Чете се за: 00:28 мин.
По света
Жан-Клод Юнкер председател на ЕК Силно вярвам, че Великобритания ще остане готова за започване на преговорите. Колкото до Комисията, ние можем да ги започнем утре в 9.30 сутринта, така че чакаме посетители от Лондон. Надявам се да не се стигне до ново отлагане. Първо трябва да договорим развода и условията на напускането, после да предвидим архитектурата на бъдещите отношения.
Федерика Могерини, върховен представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността: Европейският съюз често е обвиняван, че е твърде бавен и бюрократичен, прощавайте за това сравнение, но вчера британските ни приятели гласуваха. Една година след референдума още не знаем британската позиция за преговорите за Брекзит и изглежда трудно да предвидим кога ще я знаем, защото демокрацията често изисква време,а аз много уважавам това, това е сложен процес.

Датата за преговорите е 19 юни. Брюксел в трескаво очакване какво ще стане в Лондон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменя се водният режим в Хасково
Отменя се водният режим в Хасково
Екоактивисти: Минни отпадъци се използват за строителство в Пловдивска област
Екоактивисти: Минни отпадъци се използват за строителство в Пловдивска област