През целия дeн Граничният пункт Кулата беше отворен за всички превозни средства.

Опашките от тежкотоварни камиони на граничния пункт "Кулата" през целия ден бяха около 5 км и българска и гръцка страна.

Веселин Дозов: Съгласни сме да се борим с корупцията, но би трябвало като хванат тия хора, които са корумпираните тези хора да докарат 10 човека да могат да се замени ходете да видите опашката е до Сандански аз чакам 7 часа за 3 километра нормално ли е?
Николай Иванов: Не искат да работят, значи не може да седиш един час и да не мърдат камионите. Все пак има обработка на документи ама за 5 мин. за 10 мин. е нормално, а за 1 час не нормално вече.
Веселин Дозов: Най-натоварените са нашите граници, никъде няма други толкова натоварени.

От Съюза на българските транспортни работници, които преди две седмици протестираха на Граничен пункт "Кулата", заради бавното преминаване на камионите, днес коментираха, че не еднократно са подавали сигнали за корупционни практики на пункта.

Александър Стамболийски, зам.-председател на съюза на българските транспортни работници: Не бих могъл да коментирам работата на спецслужбите, единственото, което мога да кажа е че сме доволни от това, което се случва. Такива мерки за прекъсване на корупционните практики бяха предложени на срещата на 29-и миналия месец, която осъществихме на границата. Както виждаме случват се нещата, започват акции, които да прекратят тези практики.

По време на специализираната акция в село Кулата, тази нощ бяха претърсени домовете на двама от митническите служители, които по-късно бяха задържани. Техни близки не пожелаха да говорят за арестуваните с мотива, че не ги познават добре. Признаха, че от нашия екип са научили, че единият работи като митничар.

​Масови арести за корупция на граничния пункт "Кулата"

​Масови арести за корупция на граничния пункт "Кулата"

23-ма души са задържани при спецакцията снощи, в която са участвали 250 служители на службите. Разследващите са установили няколко различни корупционн...