НОВИНИ

Шофьори недоволстваха срещу опашките от камиони на пункта "Кулата-Промахон"

През целия дeн Граничният пункт Кулата беше отворен за всички превозни средства.

bnt avatar logo
от Аксения Ангелова
20:23, 14.06.2017 (обновена)
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Опашките от тежкотоварни камиони на граничния пункт "Кулата" през целия ден бяха около 5 км и българска и гръцка страна.

Веселин Дозов: Съгласни сме да се борим с корупцията, но би трябвало като хванат тия хора, които са корумпираните тези хора да докарат 10 човека да могат да се замени ходете да видите опашката е до Сандански аз чакам 7 часа за 3 километра нормално ли е?
Николай Иванов: Не искат да работят, значи не може да седиш един час и да не мърдат камионите. Все пак има обработка на документи ама за 5 мин. за 10 мин. е нормално, а за 1 час не нормално вече.
Веселин Дозов: Най-натоварените са нашите граници, никъде няма други толкова натоварени.

От Съюза на българските транспортни работници, които преди две седмици протестираха на Граничен пункт "Кулата", заради бавното преминаване на камионите, днес коментираха, че не еднократно са подавали сигнали за корупционни практики на пункта.

Александър Стамболийски, зам.-председател на съюза на българските транспортни работници: Не бих могъл да коментирам работата на спецслужбите, единственото, което мога да кажа е че сме доволни от това, което се случва. Такива мерки за прекъсване на корупционните практики бяха предложени на срещата на 29-и миналия месец, която осъществихме на границата. Както виждаме случват се нещата, започват акции, които да прекратят тези практики.

По време на специализираната акция в село Кулата, тази нощ бяха претърсени домовете на двама от митническите служители, които по-късно бяха задържани. Техни близки не пожелаха да говорят за арестуваните с мотива, че не ги познават добре. Признаха, че от нашия екип са научили, че единият работи като митничар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменя се бедственото положение в пловдивското село Шишманци
Отменя се бедственото положение в пловдивското село Шишманци
12 станаха жертвите на пожара в лондонския жилищен блок Гренфел тауър
12 станаха жертвите на пожара в лондонския жилищен блок Гренфел тауър