НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Брад Пит ще търси извънземен живот. Мюзикълът "Тримата мускетари" с БГ премиера. "Автопортретна инсталация" на Мариела Гемишева. Милко Божков и "Изгубен пейзаж".

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:22, 01.07.2017
Чете се за: 00:57 мин.
Още


Брад Пит ще търси извънземен живот. Актьорът влиза и в ролята на продуцент в новия проект на Джеймс Грей - „Ад Астра”. Брад ще си партнира с легендарния Томи Лий Джоунс - астронавтът с мисия на Нептун и неговият син, който поема към необятния Космос 20 години по-късно. Снимките започват през септември.
Изкуството е: „Практика, комуникация, неспокойствие - динамика, в която измерваш ежедневния си ритъм". Думите на Мариела Гемишева си имат визуално доказателство, с "Автопортретната инсталация” в галерия Кредо Бонум, с 20 годишният й артистичен опит от различните роли - на дизайнер, визуален артист и преподавател.
Глътка прохлада с картините на Милко Божков. Варненската "Галерия 8" навлезе в третото си десетилетие и по традиция отбелязва рождения ден с изложба на любим художник. „Изгубен пейзаж” - колекцията събира най-новите творби на Милко Божков, с безпогрешно разпознаваемия почерк, но и нещо съвсем различно от живописните му острови.
Един за всички, всички за един - Мускетарите вече са тук, начело с Ованес Торосян. Той се появява на кон, съвсем истински - на сцената на летния театър във Варна. „Днес младите хора имат нужда от герои, искат да бъдат герои, но не знаят как да бъдат герои” казва Ованес, приел предизвикателството Д“Артанян. Николай Априлов режисира първия за България мюзикъл "Тримата мускетари" - историята за рицарството, доблестта, мъжеството и любовта, на сценатна на Варненската опера. Оркестрацията и аранжиментите са на диригента Страцимир Павлов. С музика и танци, размахват шпаги мускетарите - Свилен Николов, Велин Михайлов и Калоян Лулчев. Ще си припяваме и химна на мускетарите, с виртуозния превод на Мария Донева:
"Скрипти на глас протритото седло,
разхлажда вятър старите ни рани.
Но с рицарското свое потекло,
как можем вкъщи кротко да останем?"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Украйна обвини Руските служби за сигурност за скорошната кибератака
Украйна обвини Руските служби за сигурност за скорошната кибератака
Започват проверки на строителните обекти заради горещините в Благоевград
Започват проверки на строителните обекти заради горещините в Благоевград