НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Сара Джесика Паркър влиза в ролята на джаз певица, 27 галерии с изложба в Градската градина, мега Алея на книгата във Варна, първи трейлър на „Играч първи, приготви се", Б.Т.Р. и Тим Рипър Оуенс с морски концерти, очакваме Дейвид Гарет.....

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:11, 29.07.2017
Чете се за: 01:09 мин.
Още

Сара Джесика Паркър влиза в ролята на джаз певица. Филмът „Най-добрият ден от живота ми”, на който е и продуцент я събира с рапъра Комън, Рене Зелуегър и Изабела Роселини. Снимките започнаха преди седмица в Ню Йорк.

В София също се очаква първи снимачен ден на нов филм, но през август. Сега в най-арт пространството на Градската градина 27 галерии представят любопитна лятна експозиция.

В Морската столица- Варна откриха най-мащабната Алея на книгата. Над60 издателства представят хиляди книжни заглавия на красиви шатриа между хотел „Черно море“ и Фестивалния център. Няма нищо случайно -Варна е домакин на първото национално изложение на книгата през юли 1927 г.

Романът – „Играч първи, приготви се” оживява на екрана и то в ръцете на самия Спилбърг. Авторът Ърнест Клайн признава, че се е учил да бъде разказвеч именно от Стивън Спилбърг. Така че, кръгът логично се затваря. Годината е 2045-та - светът е доста мрачен и всички търсят магическия извор на силата във виртуалната реалност, по-точнf в играта „Оазис”. Битката, меко казано е ожесточена. Първият трейлър на "Играч първи, приготви се" беше представен на фестивала "Комик кон" в Сан Диего. Премиерата на филма е планирана за есента на 2018-та.

Б.Т.Р. и екс вокалистът на „Джудас Прийст“ Тим Рипър Оуенс ще зарадват феновете на рок и метъл сцената с три съвместни концерта на морския бряг. Началото е тази вечер.

Виртуозът Дейвид Гарет потвърди първия си БГ концерт. Има време, но да подготвим сетивата си за неговия Страдивариус. Няма как да не сте го забелязали в „Цигуларят на дявола” на Бърнард Роуз, в ролята на Паганини. Подобрява и рекорда на Гинес за най-бързо свирене на прочутия „Полетът на бръмбара".
“Не правя нищо по-различно от това, което са правили други векове преди мен“ - казва скромно Девйди Гарет.В компанията на 300 годишната си цигулка превръща всеки свой концерт в невероятно пътуване през вековете и разказва доста интересни факти и преживявания около композициите. Ще ни разказва и свири и в НДК, в началото на следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Скопие одобри сътрудничеството за природен газ с България
Скопие одобри сътрудничеството за природен газ с България
Огромен горски пожар бушува в Испания
Огромен горски пожар бушува в Испания