НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Лятото ни побутва навън, кара ни да търсим нови пространства и емоции.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:00, 05.08.2017
Чете се за: 00:49 мин.
Още

Лятото ни побутва навън, кара ни да търсим нови пространства и емоции. Да правим бъдеще, а не да събираме спомени – точно обратното на това, което прави героинята на Мая Бежанска в „Колекционерката”. Любимката на зрителите от малкия екран и сцената ще сложи финала на международния фестивал на монодрамата във Варна, на 8 август.
Колекция разказва за бита и нравите отпреди два и половина века. Една от най-старите синии намирани по нашите земи застава гордо в центъра. В компанията на 43 гравирани медни съдове, съхранявани дълги години от Дикран Балабанян. Колекцията вече е собственост на Националния исторически музей и й отделят специална изложба. Добър повод да наминете там през ваканционното време.
„Моят Буда е пънкар” – mровокативният филм поведе новото издание на Кино за пътешественици. 20 екранни истории ни изстрелват в любими дестинации - Неапол, Делхи и Маракеш, но и в труднодостъпни места, като джунглата на Амазонка и смразяващите върхове на Тян Шан.
Един графит, който се роди на стената на лондонски магазин , обиколи света. „Момичето с балона” на Банкси вече е и фаворит на британците. Графитът измести класически творби като „Пеещият художник” и „Ангелът на севера”.
Мик Джагър също се изказа за света около нас, разбира се с музика. Две нови композиции са предизвикани от объркването и неизвестността, която обгражда Острова и стария континент напоследък. Фронтменът згагатн, че "England Lost" и "Gotta Get a Grip" дават начало на нов аудиовизуален проект. И допълва: "Дали съм политически оптимист? Не!".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българо-турски проект популяризира културния туризъм в трансграничния регион
Българо-турски проект популяризира културния туризъм в трансграничния регион
Младите мигранти от ЕС може да получат след Брекзит двегодишни британски визи
Младите мигранти от ЕС може да получат след Брекзит двегодишни британски визи