НОВИНИ

Оставка на Съвета на директорите на "Дунарит"АД спасява завода от затваряне

Близо 800 работници от военния завод „Дунарит" блокираха днес движението на Дунав мост. Те излязоха на протест заради опасността от отнемане на лицензите на дружеството. За да спаси предприятието от затваряне, Съветът на директорите подаде оставка. Министърът на икономиката отиде при работниците и ги увери, че заводът ще продължи да работи, въпреки промените в ръководството.

bnt avatar logo
от Ралица Маринова
19:12, 10.08.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

За 15 минути протестиращите спряха движението в района на граничния пункт. Това доведе до километрични опашки от леки и тежкотоварни автомобили.

Диана Георгиева - председател на синдикалната структура на КНСБ в "Дунарит" АД: „Ние си искаме работните места, от които да получаваме нашия доход. Да издържаме семействата си, възрастните си родители, децата си."

До процедурата за отнемане на лицензите се стигна, след като Специализираната прокуратура отправи обвинение срещу член на Съвета на директорите на предприятието. За да спаси военния завод от затваряне, Бордът на „Дунарит" подаде оставка. Икономическият министър Емил Караниколов пристигна на място, за да потуши възникналото напрежение. Той заяви, че правителството застава зад работниците.

Емил Караниколов - министър на икономиката: "Финансовото състояние на дружеството е добро. Те нямат задължения. Ще бъде създаден междуведомствен съвет за военно- промишления комплекс, в който, освен представители на правителството, ще са и представители на бранша, за да може да се събираме всеки месец. Там ще се поставят проблемите на военно-промишления комплекс и ще ги решаваме по най-бързия начин".

Икономическият министър увери синдикатите и работниците, че заводът ще продължи да работи и смяната на Съвета на директорите няма да се отрази върху дейността му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разходка с файтон край морето - в по-хладните часове, ако обичате животните
Разходка с файтон край морето - в по-хладните часове, ако обичате животните
Откриха замърсени жълтъци с фипронил и в Румъния
Откриха замърсени жълтъци с фипронил и в Румъния