НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Лятната обсада на световните музеи и галери продължава. Лятно пътешествие с галерия "Париж". Мат Деймън със сериозно присъствие във Венеция. Филм фестът в Локарно предлага онлайн бонуси. Джаз фестът в Банско слага виртуозен финал.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:11, 12.08.2017
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Лятната обсада на световните музеи и галери продължава. Излезе и класацията за 2016-та. Лувърът държи първенството на най-посещаван музей. 7 милиона и 400 000 души са разгледали шедьоврите. Продължава и съперничеството между Метрополитън и Британския музей, като филиалите на отвъдокеанския музей изместиха от второто място класиката от Острова.

Българските галерии също примамват ценителите- В галерия Париж предлагат интересно лятно пътешестиве с живопис, графика и керамика.

За киното няма лятна ваканция – звездите се готвят за фестивала във Венеция. Мат Деймън има сериозно присъствие в програмата. Той е в центъра на черната комедия “Downsizing” с режисьор Александър Пейн, която слага тържественото начало на 30 август. Героят на Деймън решава, че животът му ще се подобри, ако се смали с 8 сантиметра. Интригуващата история вече се спряга за кандидат Оскар. Холивудската звезда грейва във Венеция и с друга черна комедия - Suburbicon , но с крими отенък и в компанията на Джулиан Мур. Филмът, режисиран от Джордж Клуни, по негов и на бартя Коен сценарий ще се състезава за голямата награда на фестивала.
¤Фестивалът в Локарно е към края си, но предлага онлайн бонуси. Докато си стоим в горещите може да се пренесем там с програмата Фестивал Скоуп и избрани филми
Тази вечер Джаз фестът в Банско слага виртуозен финал. На сцената под величествения Пирин ще излязат Пати Остин, Мънго Джери блус бенд, Петър Салчев и Пловдив октет. Да, за онези Мънго Джери става въпрос – с вечнозеления In the Summertime и неизменият Рей Дорсет. Групата, която успява да пробие желязната завеса през 70-те. Стигат и до нашия Златен Орфей. Прочутият им летен хит надминава 30 милиона продадени копия и става номер едно за всички времена. Със сигурност ще прозвучи и в Банско, на сцената под звездите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриха ловния сезон
Откриха ловния сезон
Родителите на изоставеното дете са установени от МВР
Родителите на изоставеното дете са установени от МВР