НОВИНИ

Николина Ангелкова: Националните курорти са имиджът на българския туризъм ​

Националните курорти са имиджът на българския туризъм и изключително много трябва да се внимава как ги представяме пред света. Това заяви на дискусия във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова.

bnt avatar logo
от БНТ
16:11, 14.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

По думите ѝ още в края на миналата година започнало обсъждането в детайли на статута на националните курорти. Акцент в работата и на министерството, и на бизнеса е да се приеме архитектурната визия на курортите, да се обособят различни зони, за да се знае къде какви дейности може да се извършват. Всички промени ще бъдат направени в тясно сътрудничество с туристическия бранш.

Николина Ангелкова, министър на туризма: За мен е много важно дейностите, които се извършват там да бъдат регламентирани. Защото по този начин ние можем да гарантираме качество на туристическия продукт. Всички други еднократни, спорадични прояви водят по-скоро до негативно представяне на нашата страна, като туристическа дестинация, отколкото обратното. Освен това в момента дори подготвяме специална визия за временните преместваеми обекти, защото това може да се случи веднага и не е необходима промяна в закона.

Ангелкова коментира още, че Министерството на туризма няма отношение към среднощните акции на вицепремиера Валери Симеонов в Слънчев бряг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма пострадали български граждани при пожарите в Гърция
Няма пострадали български граждани при пожарите в Гърция
В Англия проведоха 12-часова състезание с косачки за трева
В Англия проведоха 12-часова състезание с косачки за трева