НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Нова победа за българското кино в Локарно. Стефан А Щерев превзема европейската сцена. Първото Екстремно лятно кино скоро ще отвори екрана под звездите. Шарл Азнавур ще получи своя звезда на Холивудската алея на славата. Изненадите на 2CELLOS.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:16, 19.08.2017
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Нова победа за българското кино. Отново сме сред отличниците на фестивала в Локарно. Дебютният игрален филм на Илиян Метев „3/4”,копродукция с Германия, грабна Златен леопард в конкурса„ режисьори на настоящето”. Стискаме палци на Илиян за още победи и да е все така усмихнат!
Стефан А Щерев превзема европейската сцена. Актьорът ще открие театралния сезон във Франкфурт с авторския си проект „Екстаз и гняв. Изследвания върху авторитарния характер”, като режисьор и копродуцент. Премиерата е на 31 август, в един от водещите европейски артцентрове - Кюнстерхауз Мокзонтурм.

Първото Екстремно лятно кино скоро ще отвори екрана под звездите. Банско филм фест и Сохо представят най-доброто от екстремното и планинарско кино през последните години. От 28 до 30 август ще пътешестваме, ще преодоляваме препятствия и ще покоряваме върхове. С 9 невероятни ленти от Франция, Канада, Испания, Италия, Австралия и Индия. А през ноември очакваме новото издание на международния фестивал на планинарското кино в Банско.

Той е написал над 800 песни на различни езици и винаги успява да дръпне онази невидима струна за носталгично мечтание. Шарл Азнавур ще получи своя звезда на Холивудската алея на славата.
Какво ли ще каже за Деспасито? На мегахита обърнаха внимание и 2CELLOS. Но повече ни зарадва новото видео на хърватското дуо към кавъра на „May It Be от саундтрака на „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“. Песента е включена в новия им албум "Score", изцяло с филмова музика. Ще чуем новите версии в концерта им в зала Арена Армеец, в началото на декември - две чела и магията на „Титаник“, Закуска в Тифани“, „Кръстникът“, Гладиатор“ .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев ще присъства на тържествата в Петрова нива
Президентът Румен Радев ще присъства на тържествата в Петрова нива
Болница в Пловдив учреди стипендия за медицински сестри
Болница в Пловдив учреди стипендия за медицински сестри