НОВИНИ

Интензивно е вече движението по път Е-79 към Гърция

Интензивно е вече движението по път Е-79 към Гърция. Увеличен трафик и повече полицейски патрули по основните пътища в страната заради очаквания засилен трафик преди трите почивни дни. Днес е и Eвропейският ден без жертви на пътя. Това е причината навсякъде да има и засилени полицейски проверки.Интензивен трафик по магистралите се очаква още тази вечер и утре до обяд.

bnt avatar logo
от Екип на "По света и у нас"
18:00, 21.09.2017
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Шумен

Засиленото полицейско присъствие по улиците на Шумен е обичайна гледка, особено пред учебните заведения. Днес обаче полицията вместо да глобява раздаваше книжка със съвети за безопасно пътуване.

В брошурата са събрани нарушенията, които най-често стават предпоставка за произшествия на пътя - превишена скорост, употреба на алкохол, неправоспособни водачи.

Инсп. Веселин Георгиев, ОД на МВР - Шумен: Да накараме водачите да бъдат по-съобразителни, поведението им да бъде по-безопасно.

Според пътните полицаи шофьорите знаят правилата, но не знаят санкциите, които ще получат при нарушение, а те вече са респектиращи.

Варна

„Пътна полиция" във Варна проведе специализирана акция по повод Европейския ден без загинали на пътя.

Инспектор Велико Маринов, "Пътна полиция" - Варна: Осъществяваме контрол на пътното движение и проверяваме водачите на автомобилите за редовността на документите, техническото състояние на автомобилите, използване на предпазни колани и обезопасителни системи.

За предстоящите почивни дни от "Пътна полиция" - Варна призоваха водачите да се съобразяват с пътните условия и да са отговорни на пътя.

Русе

Полицейските патрули бяха разположени на най-натоварените места в Русе. Екипите следяха стриктно за превишена скорост, предпазни колани, включени фарове.

Пътят Русе-Бяла обаче остава сред най-опасните в страната и с най-много катастрофи. От началото на тази година в региона са станали 250 тежки катастрофи. Загинали са 12 души.

Най-честите причини за тежките инциденти са шофирането с несъобразена скорост и отнемането на предимство. Най-много произшествия стават между 18 и 20 часа в дните вторник, четвъртък и петък. За да не се случват от полицията призоваха:

Стилиян Станев, инспектор в сектор "Пътен контрол": Да карат внимателно! Да запазят човешки живот!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрова за улични животни застрашава деца и домашни любимци в квартал Победа
Отрова за улични животни застрашава деца и домашни любимци в квартал "Победа"
Обновената сграда на Народния театър открива Българското председателство
Обновената сграда на Народния театър открива Българското председателство