Много от хората в залата казаха, че проектите се бавят, понеже Беливанов не идва често на работа. След оставката, която подаде от всички постове, депутатът Делян Добрев и Цветан Цветанов разговарят с партийния актив в града. По-рано на пресконференция депутатът от БСП Елена Йончева повтори своите обвинения за роднински назначения в местната власт и създаване на бизнес групировка общината.

Хасково

БСП подготвя сигнал до Прокуратурата заради скандала с кмета на Хасково

БСП подготвя сигнал до Прокуратурата заради скандала с кмета на Хасково

БСП подготвя сигнал до прокуратурата заради скандала с роднински назначения в Хасково, обяви депутатът от левицата Елена Йончева. Според нея в общинск...

Цветан Цветанов, предс. на ПГ на ГЕРБ: ГЕРБ ще вземе политическото решение, утре ще имаме заседание на ГЕРБ, на което Делян ще сподели своите мотиви и след това ще коментираме, след като се взима колективното решение от ГЕРБ.
Делян Добрев, ГЕРБ: Нищо не става видно от документите, които размята Йончева. Единственото, което успя да постигне днес, е, че ако щях да я съдя за клевета, на мен ми се струва, че имам основания да я съдя за набеждаване, за което тя би трябвало да понесе наказателна отговорност.

В първият си работен ден кмета на Хасково Добри Беливанов доби смелост да проговори пред камера. След като беше в отпуска, а от ГЕРБ обявиха управлението му за провал Беливанов каза, че няма обяснени защо се е стигнало до раздора. Кмета ще приеме 4-те подадени оставки. Така към момента ще работи само с един заместник-кмет Велин Балкански.

Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: Имам един заместник-кмет. Първият мандат, когато бях заместник-кмет с покойния Стоян Илиев. Той беше кмет, с едни заметсник-кмет. Директорите имаха повече отговорности и работата пак вървеше, но това е въпрос на време е да се прецени, нека сега да стабилизираме нещата.
Кметът на Хасково Добри Беливанов пред БНТ (ВИДЕО)

Кметът на Хасково Добри Беливанов пред БНТ (ВИДЕО)

Кметът на Хасково Добри Беливанов, заяви в интервю за БНТ, че няма да подава оставка. Беливанов няма намерение и да се откаже от членството в ГЕРБ. То...

Добри Беливанов призна, че е по отделни въпроси е имал разногласие с Делян Добрев. Посочи още и че назначенията на близки до депутата хора са станали по предложение на ГЕРБ и след като Беливанов лично се е запознал с тяхната работа. Преди да излезе в отпуска отменил конкурсите за ръководни длъжности в местната администрация.

Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: Там имаше доста проблеми с тези конкурси - с провеждането, със самото обявяване. Имаше и жалби. Отново ще обявя конкурси - аз съм длъжен. Има и още, които на следващ етап, трябва до края на годината да минат през конкурси.

Що се отнася до отпуската в чужбина Беливанов посочи, че почивката била планирана преди месец. Разноските по самата ваканция са били негови, отишъл в чужбина с автобус на групова екскурзия, а се снимал със скъпата кола просто за спомен.

Добри Беливанов, кмет на Община Хасково: Той вече цяла България знае къде съм бил. Това си е мое лично решение - да почина. Плащам си с мои пари, където отида. Не съм избягал. Просто това си беше планирана отпуска. За тези 2 години два пъти съм ползвал по 5 дни отпуска. Мисля, че имам право да почина малко.

Беливанов казва още, че познава Делян Добрев от години и го чувства като свой син.

Развръзката се очаква след няколко дни и че политическо решение ще се вземе след като Цветанов говори с хората в Хасково.