НОВИНИ

Право на отговор по повод излъчен репортаж за ЧСИ в Шумен

По повод на репортаж, излъчен на 17.10.2017 г. със заглавие"Жена от Шумен стана жертва на частни съдебни изпълнители", от Камарата на частните съдебни изпълнители категорично заявяват, че твърденията на представената жена като Ваня не отговарят на истината.Предоставяме Ви пълния текст на писмото:

право отговор повод излъчен репортаж чси шумен
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 30.10.2017
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

При извършена проверка от Камарата на частните съдебни изпълнители се установи следното:

Срещу нея има две образувани изпълнителни дела. Първото е образувано на 6.03.2015 г. наистина при ЧСИ Асен Тонев, който впоследствие е загубил правоспособност. Взискател по делото е "Агенция за събиране на вземания" ООД. Изпълнителният лист е издаден от Шуменския районен съд на 13.02.2015 г. за сумите от 277.47 - главница, заедно със законната лихва и 200 лева юрисконсултско възнаграждение.

На 13.03.2015 г. към делото е присъединена НАП с искане за 2 435 лева. Поканата за доброволно изпълнение е връчена на адвокат Дино Стойков, явил се в кантората на ЧСИ с изрично пълномощно от "Ваня". Следват действия по изпълнителното дело, като едно от тях е възражение от "Ваня" в Шуменския районен съд и на това основание спиране на делото при ЧСИ, което той прави.

В последствие изпълнителното дело е поето от друг частен съдебен изпълнител, тъй като Асен Тонев е загубил правоспособност.

На 19.02.2016 г. постъпва молба от взискателя за продължаване на изпълнителното дело, като прилага решение на районния съд, че тя дължи суми по първия изпълнителен лист и прилага нови 3 изпълнителни листа. Насрочен е и опис, но той е отменен по молба на взискателя, тъй като длъжницата "Ваня" е внесла 1000 лева по негова сметка. Пак по негово искане делото е прекратено, тъй като дългът е изплатен. Изпълнителното дело е образувано и приключено от ЧСИ Асен Тонев и никога не е прехвърляно на друг ЧСИ.

Второто изпълнително дело срещу "Ваня" е образувано на 30.03.2016 г. с взискател БНП "Париба пърсънъл файненс" ЕАД за сумата от 1991.01 лв. ведно със законни лихви, разноски, юрисконсултско възнаграждение. Към делото е присъединена НАП за сумата 1199.61 лв.

На 11.04.2016 г. длъжницата "Ваня" лично е уведомена за образуваното изпълнително дело от ЧСИ. По-късно "Ваня" депозира лично заявление, че ще внася по 150 лв. месечно на взискателя. До този момент ЧСИ няма данни, че има плащания от длъжника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силният вятър предизвика отлив на морето във Варна
Силният вятър предизвика отлив на морето във Варна
Ученик загина при падане на дърво в училищен двор в Турция
Ученик загина при падане на дърво в училищен двор в Турция