НОВИНИ

Кметът на Хитрино даде отчет за изхарчените средства по възстановяването

7 милиона 268 хиляди лева са реално изхарчените средства за възстановяване на пострадалото село Хитрино след влаковата катастрофа през декември миналата година, съобщи кметът Нуридин Исмаил. От 23 напълно разрушени къщи, 10 са почти готови. Общата стойност на получената финансова помощ е 33 млн. лв. Средствата са използвани за строителство, ремонт на къщи, обезщетения и лечение на пострадалите.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
22:50, 02.11.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

10 от къщите, които прави Камарата на строителите, вече са почти готови. През зимата във фургон ще живее само един жител на селото.

Нуридин Исмаил: Г-н Кольо Цачев, или ние ще се грижим, или ще му търсим през зимата да го настаним в социален дом, в старчески дом. Това е най-тежкият случай.Ресурсът е определен. Ние нямаме основание от това повече да искаме- нито от хората, нито от БЧК, нито от държавата.

Възстановяването на Хитрино продължава с добри темпове, според общинската администрация, само че 80-годишната Стоянка се притеснява, защото ремонтът в дома ѝвсе още се бави. Майсторите идвали за по няколко часа на ден.

Стоянка Стоилова -Въобще не върви, 36 дена вече нищо не е направено нито покривът е направен, нито стаите са направени, нищо не е направено, а дават сняг и дъжд.

Станчо Найденов -Досега като завали дъжд, жена ми започва да плаче, защото отгоре, от тавана се стича всичко по стълбището и почва да чисти.

Покривите на 37 къщи вече са ремонтирани. Където не се успее за цялостен ремонт, ще са поправят частично, за да не тече в домовете. Очаква се съвсем скоро да бъдат подписани договорите за ремонт на обществената инфраструктура, чиято рехабилитация да започне през пролетта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди каталунци протестираха срещу ареста на министри
Хиляди каталунци протестираха срещу ареста на министри
Безработни помагат на пострадалите от наводненията в Бургаско
Безработни помагат на пострадалите от наводненията в Бургаско