Малко преди 7 часа тази сутрин край София беше регистрирано земетресение. Според БАН то е било със сила 3.4 по Рихтер, а според Европейския сеизмологичен център - 4. Епицентърът на труса е бил на 5 километра от Своге. Той е усетен и в София. Няма данни за разрушения, не е имало и паника сред населението, каза кметът на Своге Емил Иванов.

Своге

Минути преди 7 часа сутрина жители на Своге чули бучене. Последвал трус.

Тогава се събудих и с уплаха, защото чух някакъв тропот по покрива.
Седяхме с един приятел в неговата стая и лаптопът му беше на секцията. По едно време секцията в рамките на 4-5 секунди се разтресе и лаптопът му падна и сега е счупен.
Станах веднага от леглото, излязох навън.
Никаква паника. Моето дете спеше, мъжът ми и той.

В Общината в Своге няма подадени сигнали за пострадали хора, нито за материални щети.

Росен Салтиров - оперативен дежурен в Община Своге: Взехме необходимите мерки от общината. Проверихме всички водохранилища. Няма нито пострадали, нито разрушени сгради. Всичко е наред. Няма паника между населението.

В София земетресението се е усетило най-вече по високите етажи на сградите. Няма сигнали за пострадали хора, нито за материални щети.

Цанка Александрова: Слабо го усетихме, но го усетихме. Имаше. На осмия етаж съм и го усетих.

БНТ: И какво направихте?

Цанка Александрова: Нищо. Поседнах си и мина. Беше много малко.
Живка Маджарова: Аз обикновено съм чувствителна в главата. Силно главоболие имах вчера и се чудех защо ме болеше главата и днес чух по телевизията, че е имало земетресение, но аз не съм го усетила.
Даже не знам, че е имало земетресение.

Последното земетресение в района на София е регистрирано на 14 септември в Пернишко с магнитуд 3,5 по скалата на Рихтер.