Реформите, които се изискват от страната ни от Европейската комисия са насочени, за да се чувстват гражданите и бизнеса защитени, каза в студиото на "Денят започва" ръководителят на Европейското председателство у нас Огнян Златев по повод доклада на ЕК, който излезе вчера. Той коментира, че този доклад и по-специфичен заради периода, който обхваща и предстоящото председателство на страната ни следващата година. Според него това, което искат да ни кажат от Европа може да се сведат до три неща.

Докладът на ЕК: Докъде стигна България според оценките?

Докладът на ЕК: Докъде стигна България според оценките?

Европейската комисия представи доклада си за България по Механизма за сътрудничество и проверка. Основният извод - България е постигнала напредък в ре...

Огнян Златев - ръководител на Представителството на ЕК в България: Оценява се това, което е направено в сложната обстановка. Насърчава се българските власти да продължат със същата политическа воля, със същата целенасоченост да довършат това, което трябва да се свърши по препоръките. Така, защото в края на следващата година има достатъчно предпоставки този доклад действително да бъде последен и да се говори за прекратяване на този процес на наблюдение.