НОВИНИ

Все още не са ясни причините, довели до тежката катастрофа край село Микре

Жестока катастрофа край ловешкото село Микре - 9 загинали и 20 ранени след челен сблъсък между товарен автомобил и автобус. В буса са пътували група незрящи. Все още не са ясни причините довели до тежката катастрофа. Челният сблъсък е между камион движещ се от София за Варна и автобус с 26 незрящи, които са се връщали от рехабилитация в Дряново към Перник. Пътят вече е отворен.

bnt avatar logo
от БНТ
19:58, 17.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас
Валентин Вълков, зам. окръжен прокурор: Каква е конкретната причина не мога да кажа, всичко е възможно факт е, че по първоначалните обяснения дадени от шофьора на товарния автомобил, автобусът внезапно се е появил в платното срещу него, насрещното платно.

Катастрофата е станала към един часа по обяд, пътят е бил мокър, заради слаб дъжд, а движението натоварено.

- пострадал: Ние сме незрящи и не мога да ви кажа точно какво стана, съжаляваме, удар.

След сблъсъка на място са загинали шестима души, сред които шофьорът на буса. На път за болницата е починал още един човек, а други двама в самото лечебно заведение. Няма пострадали деца.

Снежина Митова, зам. директор на болницата в Ловеч: Всички пациенти са настанени и по степен на тяжест в съответните отделения, за всички няма опасност за живота.
Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: Просто се чудя тези хора, в това състояние на болницата как успяха в толкова кратко време да се съберат и дадат всичко от себе си. Тежките случаи ще отидат в София, с тежките фрактури. Шофьорът на тежкотоварния автомобил и неговия спътник също са пострадали, но по-леко. Те са разпитани от следствените органи. Незабавна проверка по случая е разпоредил и министъра на транспорта Ивайло Московски. Ще бъде проверена фирмата превозвач, която има редовен лиценз за дейност.

Всички пострадали са от района на Перник и околностите, заради катастрофата кметът на Перник е отменил всички тържества до вторник, ще бъде обявен и ден на траур.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще бъдат ли закрити пет трамвайни линии в София
Ще бъдат ли закрити пет трамвайни линии в София
Защо са толкова трудни преговорите за бъдещия германски кабинет?
Защо са толкова трудни преговорите за бъдещия германски кабинет?