НОВИНИ

България и Саудитска Арабия създават комисия за икономическо сътрудничество

Министерският съвет одобри проекта на Статут на Българо-Саудитска смесена междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество, съобщи пресслужбата на кабинета. Целта на органа, който ще бъде създаден, е разширяване на търговско-икономическите връзки между двете страни.

bnt avatar logo
от БТА
11:26, 28.11.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
България и Саудитска Арабия създават комисия за икономическо сътрудничество

Комисията ще се състои от представители на българската и саудитската страна, съпредседатели и определени от тях секретари. Ще заседава веднъж годишно, като съпредседателите предварително ще договарят дневния ред на срещата.

Комисията ще идентифицира нови възможности за сътрудничество и подобряване средата за работа между бизнес организациите на двете страни. Ще бъдат предлагани и промени в двустранната нормативна база с цел насърчаване на икономическото и инвестиционното сътрудничество.

С друго решение правителството упълномощи вицепремиера и министър на външните работи да подпише споразумението между България и Саудитска Арабия за избягване на двойното данъчно облагане по отношение на данъците върху доходите и предотвратяване на отклонението от данъчно облагане, допълват от МС. Проектът на документ беше одобрен на предишното заседание на Министерския съвет.

Сключването на данъчна спогодба ще създаде правна база за активизиране и стимулиране на инвестиционния климат, ще допринесе за реализирането на реални и облекчени от данъчна гледна точка възможности за дружествата да осъществяват стопанска дейност в другата държава в различни икономически отрасли.

Спогодбата ще позволи и на физическите лица да работят под различни правни форми на дейност - извънтрудови или трудови правоотношения, и ще доведе до облекчаването на данъчната тежест, понасяна от данъкоплатците, уточняват от МС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена от Велико Търново беше измамена с работа в чужбина
Жена от Велико Търново беше измамена с работа в чужбина
Рестарт на проекта за изграждане на ново депо за отпадъци в Бяла
Рестарт на проекта за изграждане на ново депо за отпадъци в Бяла