НОВИНИ

Братята, обвинени в убийството на възрастна жена в Провадия, остават в ареста

Най-тежката мярка „задържане под стража" определи Варненският окръжен съд на двамата братя, обвинени в жестоко убийство на възрастна жена в Провадия. 17-годишният Станислав Митков и 14-годишният Осман Юсуфов бяха задържани само няколко часа след подадения сигнал за престъплението. Те остават в ареста с обвинения за грабеж, изнасилване и убийство на 77-годишната жена.

bnt avatar logo
от Нора Бочева
14:52, 28.11.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Непълнолетните братя са с многобройни криминални прояви. Родителите им са в неизвестност, баща им е обявен за общодържавно издирване. За тях се грижат баба им и дядо им. Регистрирани са в детска педагогическа стая.

Радослав Лазаров, говорител на Варненската окръжна прокуратура: Престъплението е изключително тежко и изключително жестоко. По отношение на непълнолетните лица преди всичко е необходимо тяхното възпитание, тяхното превъзпитание и доколкото ми е известно по отношение на тези извършители са вземани възпитателни мерки.

Въпреки възпитателните мерки поведението на братята не се е променило, а ескалира до отнемане на човешки живот, посочиха днес от прокуратурата. По време на престъплението, по-големият брат Станислав е бил с присъда - пробационни мерки за грабеж. И двамата са осъзнавали постъпката си. Съдът счете, че са опасни за обществото, склонни са към агресия, жестокост и бруталност и ги остави в ареста.

Радослав Лазаров, говорител на Варненската окръжна прокуратура: Ако не си признаят вината в съдебна фаза и тя бъде доказана, могат да получат лишаване от свобода в размер от 10 до 12 години, в зависимост от възрастта на съответните извършители.

Ако признаят вината и тя бъде доказана, ги очаква лишаване от свобода от 5 до 8 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международното летище на остров Бали остава затворено за още 24 часа
Международното летище на остров Бали остава затворено за още 24 часа
МВР проверява специализирания отряд за борба с тероризма
МВР проверява специализирания отряд за борба с тероризма