НОВИНИ

Над 2,6 млн. лева събра "Българската Коледа" за 2017 г.

За 15-и пореден път „Българската Коледа" ще събира средства, с които да подпомогне лечението на нуждаещи се деца и да купи необходима болнична апаратура. Президентът Румен Радев постави началото на инициативата днес от най-голямото лечебно заведение в страната - Университетската болница „Св. Георги" в Пловдив. Българската национална телевизия е съорганизатор на кампанията. Вижте повече в прякото включване на Николай Райшинов.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
20:33, 01.12.2017
Чете се за: 00:59 мин.
Българската Коледа

Малкият Жорко е един от пациентите на клиниката по детска хирургия в Пловдив. Макар да е само на 8 обещава да помага на президента за „Българската Коледа".

Георги: Благодаря, че помагате на болните деца. Чуйте, да сте президент на цяла България не е лесно.Ако имате нужда от помощник, аз съм на среща.

Благодарение на инициативата в детската хирургия разполагат с модерен лапароскоп.

Проф.Пенка Стефанова, началник на клиниката по детска хирургия в Пловдив: Една съпричастност, една обща принадлежност на един народ, който не оставя своите деца. Това е по-ценното. Доброто е заразно.

Този път мотото на „Българската Коледа" е „Подкрепа на спасения детски живот". Акцентът ще е върху продължаващото лечение и рехабилитацията. Според специалистите нуждите сега са от въвеждане на високоспециализирана и високотехнологична апаратура.

Проф.Елена Илиева началник на клиниката по физикална и рехабилитационна медицина в Пловдив: В нашата клиника мечтаем да осигурим на децата с вродени и придобити заболявания на нервната система и опорнодвигателния апарат система за роботизирана рехабилитация на горен крайник. Един нов високотехнологичен метод.

Здравният министър Кирил Ананиев също обеща подкрепа.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: В разговорите, които ни предстоят по повод националния рамков договор, специално ще обърнем внимание върху клиничните пътеки, които са свързани с детското и майчиното здравеопазване.

Президентът Румен Радев е уверен, че и този път „Българската Коледа" ще постигне сериозен успех и ще привлече за съмишленици хиляди българи.

Румен Радев, президент на Република България: Българската Коледа не е просто дарителска кампания. Тя е нещо много по-голямо. Тя ни дава вярата и усещането, че живеем в цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности.

Според държавния глава здравето на нашите деца е е най-големият капитал на страната ни.

Кампанията на "Българската Коледа" започва от днес 1-ви декември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Шулц: Не отхвърляме нито една възможност за правителството
Мартин Шулц: Не отхвърляме нито една възможност за правителството
Бивш съветник на Тръмп призна, че е излъгал ФБР за връзките с Русия
Бивш съветник на Тръмп призна, че е излъгал ФБР за връзките с Русия