НОВИНИ

86% от българите не знаят какво представлява съдебната реформа

Обществото ни не е наясно какво представлява съдебната реформа - показва изследване на социологическата Агенция Медиана. Според анализа на агенцията, в битката за правосъдна реформа няма "добри" в очите на обществото - само "лоши" и още "по-лоши". Запитаните виждат корените на проблемите на съдебната система в корупцията, политическата зависимост и безнаказаност на магистратите.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:26, 25.07.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

На въпрос дали са разбрали какво представлява съдебната реформа 86 % от анкетираните отговарят с "не" и едва 14 на сто с "да".

Според 53% от българите съдебната система работи лошо, а за още 15 на сто - много лошо. Само 3 % смятат, че тя работи добре.

В изследването на Медиана, средната оценка, която анкетираните дават на полицията е 3.62 , прокуратурата получава - 3.10, а оценката на съда е най- ниска - 2.89.

Според 48 на сто от анкетираните българи партиите и организациите, които заявяват, че започват битка за реформа в съдебната система, преследват свои политически цели, според едва 7 % от хората - те наистина се опитват да подобрят системата.

Изследването е национално представително за страната, проведено е от 12 до 18 юли с 1002 души и е реализирано от Агенция Медиана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сериозен инцидент при разтоварване на новите трамваи за София
Сериозен инцидент при разтоварване на новите трамваи за София
След срещата в СДВР: Променят охраната в района около Борисовата градина
След срещата в СДВР: Променят охраната в района около Борисовата градина