НОВИНИ

От ГЕРБ отговарят на БСП за здравната политика

От ГЕРБ дадоха извънреден брифинг, за да отговорят на БСП. Според Десислава Атанасова дело срещу политическа партия за манипулиране на факти ще бъде прецедент в правната теория. По думите ѝ, лично тя не се притеснява от намеренията на Корнелия Нинова да я съди и е доволна, че фактите около приватизацията на "Техноимпекс" ще излязат наяве.

Светлозара Казасян
от Светлозара Казасян
19:45, 12.12.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
Десислава Атанасова - депутат от ПГ на ГЕРБ: По- важното, което днес не разбрахме е следното - дали г-жа приватизаторката е подписвала през 1999 година договор за приватизация или отрича подписа да е нейн.Дали е подписвала три допълнителни споразумения за намаляването на цената на приватизационния договор.

Десислава Атанасова цитира разработка от 2001 година на Висшия съвет на БСП, в която и сделката за "Техноимпекс" е посочена като корупционна и попита тогавашната или сегашната позиция на партията е вярната.

От ГЕРБ взеха отношение и за готовността на БСП да предложи законодателни промени, свързани с износа на лекарства.

Даниела Дариткова - председател на Здравната комисия / ГЕРБ: Днес чувам, че БСП са дали заявка да нарушат и договора за функциониране на ЕС, защото смятат да инкриминират всяко движение на медицински продукти през границите.

От ГЕРБ не пропуснаха да коментират и намерението на БСП да протестира срещу повишаване цената на водата.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Може би от 20-ина години насам в България цената на водата и на тока се изчислява на базата на формула , а не на базата на идеологически принципи.

Биков заяви още, че ГЕРБ няма намерение да се меси в работата на независимия регулатор и няма да подкрепят искането на левицата да натиска цената на водата надолу чрез политически акции.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
19-годишно момиче загина на пешеходна пътека в Благоевград
19-годишно момиче загина на пешеходна пътека в Благоевград
Емил Димитров: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят
Емил Димитров: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят