НОВИНИ

ГЕРБ ще прегласуват мораториума върху новите лекарства

ГЕРБ се отказа от мораториума върху новите лекарства. Председателят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов днес е разговарял по темата с лидерите на всички парламентарни групи, с премиера Бойко Борисов и с министрите на финансите и здравеопазването. Има готовност за създаване на 6 комисии за разпределяне на скъпоструващите лекарства, се казва в съобщение, разпространено от ГЕРБ.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:05, 19.12.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

От партията посочват, че за да бъдат спрени всички спекулации, че онкоболни пациенти ще останат без лечение, ще предложат на утрешния Председателски съвет в парламента да бъде гласувана отмяна на Параграф 6 от Закона за бюджета на здравната каса. Партиите са постигнали консенсус, че чувствителна тема като здравеопазването не трябва да се използва за политически спекулации и за игра със страховете на пациентите.


По-рано днес БСП настоя за спешна актуализация на бюджета на Здравната каса и отпадане на мораториума за финансиране на иновативни лекарства. Корнелия Нинова е разговаряла с премиера Бойко Борисов по тази тема. Социалистите декларираха, че ако ГЕРБ не променят позицията си, ще сезират Конституционния съд.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Затова се обърнах към г-н Борисов - нека да не работят на инат. Очевидно това, което направиха е голяма грешка. Очевидно, по мнението на болните хора, комисията няма да реши проблема, а ще го задълбочи. Призовах ги за разум. Да седнем, да обсъдим предложението на "БСП за България" за актуализация на бюджета и да го направим в спешен порядък до края на годината.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не достигат пари в Центъра за деца, пострадали от насилие в София
Не достигат пари в Центъра за деца, пострадали от насилие в София
Жители на протест заради концесията на минералните извори в Красново
Жители на протест заради концесията на минералните извори в Красново