НОВИНИ

Валентин Радев: Постоянно ще виждате полицаи по празниците

МВР и другите контролни органи засилват проверките по пътищата по време на Коледните и Новогодишните празници.Това стана ясно от съвместна пресконференция на министрите на вътрешните работи,транспорта и регионалното развитие заедно със столичния кмет. Какво се прави за сигурността и за намаляване на пътните произшествия - разказва Ирина Цонева.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:06, 20.12.2017
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Засилени полицейски проверки за превишена скорост, най-вече по магистралите и входовете и изходите на столицата и големите градове, за употреба на алкохол и наркотици, и за каране без шофьорска книжка ще има по Коледа и Нова година, информира вътрешният министър. Той припомни, че за последните 10 дни по пътищата са загинали 20 души, а 230 души са тежко ранени.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: Ще засилим присъствието в увеселителните и други заведения като моловете, където има струпване на много граждани. Постоянно ще виждате полицаи. Ще има и такива с късоцевно оръжие, които допълнително ще всяват респект.

Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Агенция "Пътна инфраструктура" ще контролират пътищата и готовността на автомобили, камиони и автобуси да превозват хора и товари. Общинската полиция в София ще засили контрола и наблюдението на пътните артерии и големите търговски центрове и коледните базари.

Йорданка Фандъкова - кмет на София: Заедно с това очаквам, разбира се, и собствениците на тези търговски заведения да организират регулирането на движението особено в подземните паркинги. Това е наистина сериозен проблем. Имаме уверението на колегите от СДВР, че те са провели срещите с тях и са поискали те да свършат своята работа.

В петък спират всички ремонти по пътищата, съобщи министър НиколайНанков. Следят се прогнозите за валежи и 3000 машини за почистване на пътища са в готовност, допълни той.

Днес стана ясно още, че от петък започва продажбата на новите винетни стикери. Ще има винетки за три месеца. Всички винетки ще важат от датата на закупуването им, а не както досега за календарната година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Репортерът от БНТ-Русе Ива Колева чете приказки на деца
Репортерът от БНТ-Русе Ива Колева чете приказки на деца
Арестуван​ е първи братовчед за убийството на 7-годишна Дамла
Арестуван​ е първи братовчед за убийството на 7-годишна Дамла