НОВИНИ

Валери Симеонов отново с критики към коалиционните си партньори от ГЕРБ

Разногласие в управляващата коалиция. Вицепремиерът и съпредседател на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов отново изрази недоволство от действия на коалиционните си партньори от ГЕРБ. В статус във Фейсбук той написа, че депутати от ГЕРБ и ДПС са променили току-що приетия Закон за концесиите, като така, според Симеонов, ще продължи по най-непрозрачен начин раздаването на плажове за по 20 години на приближени фирми и групировки. Стабилна ли е управляващата коалиция - ракзазва Стоил Рошкев.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
17:40, 20.12.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

По-малко от седмица, след като вицепремиерът Симеонов влезе в задочен спор с премиера Борисов заради втория лифт в Банско, днес председателят на НФСБ възропта срещу това, че ГЕРБ и ДПС са променили току-що приетия Закон за концесиите по най-подлия, по думите му, начин. Равносметката от тази промяна, според вицепремиера е:

Слънчев бряг север - Маджо, Слънчев бряг юг - ВИС, Несебър юг - ВИС, Поморие централен - братя Маргини, Бургас север - братя Маргини, Созопол Харманите - ВИС, Созопол централен - подготвен за братя Маргини.
;;

Потърсен за коментар на всичко това, председателят на Парламентарната група на ГЕРБ заяви:

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Уважавам Валери Симеонов и за това ще се въздържа да направя коментар относно поста, който той е направил. Различното мнение не означава, че коалицията е нестабилна. Хубаво е, че има различни мнения. Имаме си управленска програма, имаме акценти, които са заложени в нея и се придържаме към изпълнението стриктно на тези ангажименти.

И от парламентарната група "Обединени патриоти" отрекоха да има пропукване в коалицията.

Борис Ячев - секретар на ПГ "Обединени патриоти": ГЕРБ си имаха позиция, която не пожелаха да я променят, за ДПС не мога да коментирам. Аз лично не се чувствам прецакан, просто ГЕРБ си отстояваха своята позиция, ние си отстоявахме нашата позиция, това е. Не е задължително като сме коалиция, непрекъснато да имаме еднакво мнение.

Борис Ячев даде за пример, че е имало случаи на еднакви гласувания на "Обединени патриоти" и с БСП, а разногласията с ГЕРБ, според него, не означават, че управляващата коалиция се е разпаднала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провали се сделката за доставка на нови кораби
Провали се сделката за доставка на нови кораби
Двойно са се увеличили битовите пожари във Варна и областта
Двойно са се увеличили битовите пожари във Варна и областта