НОВИНИ

Николина Ангелкова за втория лифт: Решението е изключително важно за региона

В Банско, където е на своята Коледна почивка Еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу, приветства решението за втори лифт, и отбеляза, че най- добрият курорт в Източна Европа привлича туристи от цял свят. В Банско е и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя даде специален брифинг по темата и коментира, че днешното решение на министерски съвет е от изключително значение за развитието на местната община.

bnt avatar logo
от Николай Янев, А.Сукалинска
20:17, 28.12.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Министър Ангелкова подчерта, че исканията Банско да се развива като зимен туристически център са от дълги години.

Николина Ангелкова, министър на туризма: "Оттук нататък изключително всичко е в ръцете на местните и най-вече на концесионера,така че да продължим да развиваме Банско като зимен туристически център ."

Еврокомисарят по регионална политика Корина Крецу, която обясни, че е в Банско на почивка, определи взетото днес решение от Министерския съвет като много важно за този регион.

Корина Крецу - еврокомисар по регионално политика: Като еврокомисар по регионална политика моята цел е да помагам на всички региони да се развиват.Това решение ще позволи на Банско и на целия регион в бъдеще да се развива още повече.

Кметът на Банско Георги Икономов каза, че с правителственото решение днес за промяна на плана за управление на парк „Пирин" е направена първата и може би най-важната стъпка, чакана от хората от този край повече от 8 години. По думите му това е най-правилното и полезно решение за местната общност.

Георги Икономов - кмет на община Банско: То конкретно касае Банско, но всъщност не касае само Банско, а това е едно отношение към ски спорта, към ски туризма като цяло и развитието на зимния туризъм в цяла България."

Икономов гарантира, че ще бъдат спазени всички екологични норми при изграждането на втори кабинков лифт и няма да бъде отсечено нито едно дърво повече от това, което е необходимо.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не тръгна делото срещу бившия външен министър Даниел Митов
Не тръгна делото срещу бившия външен министър Даниел Митов
Кабелите за телевизия и интернет по фасадите остават и след Нова година
Кабелите за телевизия и интернет по фасадите остават и след Нова година