НОВИНИ

За бъдещето на Пирин - коментират Иван Попйорданов и Красен Станчев

Влязохме в "Годината на лифта" - медиите озвучиха проблема с втория лифт, което за обикновения зрител му идва малко в повече. Проблемът е повод да се погледне доста по-широко към развитието на туристическата индустрия и по-специално планинския туризъм. Трябва да се отстранят всякакви политически оцветявания и проблемите да се вкарат в национална стратегия за развитието на туризма в България. Това коментира в "Денят започва" Иван Попйорданов. По думите му в противен случай рискуваме да се случат проблемите по морето.

bnt avatar logo
от БНТ
07:48, 04.01.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Според икономиста Красен Станчев национална стратегия няма да реши проблемите в туризма. Предложението за нов лифт ще бъде подложено на оценка за въздействие. Нещата са малко по-добре, отколкото на Витоша. Там има нужда от осъвременяване на цялата инфраструктура. В Пирин няма да се стигне до застрояване, каза Красен Станчев.

Ако това се случи, банскалии ще излязат глупаци. Ако се увеличи легловата база, самите хора няма да искат да се увеличава легловата база. По-високото предлагане води до пад на цените. Хората искат да си запазят равнището на наемите, каза Станчев.

Попйорданов изтъкна, че не можем да се сравняваме с Алпите, където надморската височина е над 4000 метра. В Австрия например има курорти, където целогодишно се карат ски. В България повече от 3 месеца и половина няма сезон. Трябва да има съобразяване с географските и климатични особености, призова Иван Попйорданов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Таня Андреева за третия пол: Да не объркваме ценностите
Таня Андреева за "третия пол": Да не объркваме ценностите
Бебета с рекордни размери се родиха в началото на годината
Бебета с рекордни размери се родиха в началото на годината