НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Българското кино празнува*** Опра Уинфри със специална награда ***БГ театрален десант във Франция***"Диван сарай" в Дома на киното***Исторически концерт през април***

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
16:30, 13.01.2018
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Българан е галант. От първата прожекция на първия български филм ни делят 103 години. Васил Гендов после снима „Любовта е лудост”, „Дяволът в София”. А 13 януари остава празник на българското кино. Да го подкрепяме, но и да не спестяваме критиките.

На церемонията за наградите Златен Глобус не бяха спестени острите думи. Звездата на небляскавото шоу стана Опра Уинфри – първата афроамериканка със специалната награда за цялостен принос. След пламенната й реч дори се появиха версии, че ще се кандидатира за президент. Защо не?

„Богът на касапницата” на режисьора Антон Угринов ще гостува в Париж . Франция щурмува и „Танцът Делхи”. С тази постановка Галин Стоев поема ръководството на театъра в Тулуза. От 1 януари бългаският режисьор е директор на прочутия френски театър. И пояснява „Това е култура, която приема чужди влияния, стига те да са уважителни към собствените й кодове.”.„Танцът Делхи” се играе на български език със субтитри на френски. „Богът на касапницата”, за който вече втори сезон билетите се разпродават за месеци напред пък ще гостува в Париж в началото на февруари, като откриващ спектакъл по случай BG председателствоto. Още разкази за Камино и пъстра книжна програма. За първи път фестивалът София Менар включва литературна част – „Диван сарай” – в Дома на киното. „Контрол” стават на 30. Заедно с други пораснали момчета и момичета ще излязат в Арена Армеец.

Нова Генерация,, Контрол, Ревю и Хиподил се съпират за мега концерт. Най-щастливият ден за феновете е 21 април, а мястото е Арена Армеец. Мотото на историческия концерт е „Въпреки всичко!” - въпреки забраните, омразата, егото, разделите, времето, състоянието – култовите песни ще ни завихрят не само в спомените.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА (Москва) привлече конкурент на Миланов
ЦСКА (Москва) привлече конкурент на Миланов
Добруджа на полуфинал за Купата на България
Добруджа на полуфинал за Купата на България