НОВИНИ

Валери Жаблянов: Вотът на недоверие показа кое е мнозинството в НС

"Вотът на недоверие показа много ясно кое е мнозинството в Народното събрание, тъй като малката група на партия "ВОЛЯ" често пъти се представя в двe същности - и на управляващи, и на опозиция. Този път подкрепиха правителството, така че мисля, че един въпрос се изчисти - как изглежда мнозинството, което крепи правителството." Това каза в предаването "Панорама" депутатът от БСП и зам.-председател на НС Валери Жаблянов.

bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 26.01.2018
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Конкретни данни, свързани с вота на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов, са били изнесени още през есента, обясни Жаблянов:

Валери Жаблянова, депутат от БСП: С две големи афери - наистина не в София и не в изпълнителната власт, а по места - там бяха замесени и народни представители от ГЕРБ, и представители на местните органи на властта, и няма никакво съмнение, че там имаше съвършено ясно съдържание и на роднински назначения, и на разпределяне на държавни средства в резултат на заемане на властови позиции, на деформиране на законодателството, на нагласени конкурси.

Жаблянов коментира и Истанбулската конвенция, като припомни, че срещу нея са се обединили трите вероизповедания в България. По думите му в конвенцията се съдържат няколко понятия, заради които външното ни министерство през 2014 година - тогава с министър Кристиан Вигенин - е изпратило позицията на България защо няма да ратифицира Конвенцията.

Валери Жаблянова, депутат от БСП: И българското общество, и нашите вероизповедания, които са едни от основните в нашата държава, съвсем ясно и еднозначно показаха, че текстове в Конвенцията и понятията, които тя въвежда, противоречат на естествения човешки ред.

Като най-притеснително понятие в Конвенцията, Жаблянов посочи понятието "социален пол".


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летящата Манди - британката пилот на изтребител
Летящата Манди - британката пилот на изтребител
Мустафа Карадайъ прие в Централата на ДПС еврокомисар Вера Юрова
Мустафа Карадайъ прие в Централата на ДПС еврокомисар Вера Юрова