НОВИНИ

Днес в "Българското пътуване в Европа": Брекзит и историята на една любов

Тази вечер от 22.30 по БНТ е вторият епизод на поредицата от "Българското пътуване в Европа". "Границата Брекзит" е представен през историята на Лазар, чиято приятелка учи по Еразъм във Великобритания. След две години връзка от разстояние той отива да живее при нея. Защо авторите на филма избраха точно този подход да се разкаже за Брекзит през погледа на двама влюбени, които искат да се съберат заедно. Вижте разговора в студиото на "Денят започва" с продуцента на филма Цветелина Йорданова.

bnt avatar logo
от БНТ
09:10, 31.01.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
Цветелина Йорданова: Разказваме една лична история, защото форматът на тези три филма е точно такъв. Те представляват документално риалити - т.е. важните за Европа теми са показани през погледа на млади хора, които бяха избрани чрез кастинг. Двама от тях видяхме в първия епизод - Симеона и Делян, сега ще видим Лазар, а в третия филм ще видим Красимир. Прекрасни млади хора, с които работим с огромно желание целия екип.
В този филм ще разкажем няколко лични истории, защото си мислим, че това е по-добрият подход за една тема, каквато е раздялата на ЕС с Великобритания. Пътувахме на най-различни места в Европа. Епизодите на филма са заснети в Манчестър, Дъблин и Дъндолк в Ирландия. Дъндолк е град на границата между Ирландия и Северна Ирландия. Това е най-важната тема за ЕС в преговорите с Великобритания, които уреждат напускането на страната. И също така бяхме в Брюксел, където се водят самите преговори.

Вижте във видеото още за филма и героите в него.

Не пропускайте "Българското пътуване в Европа": "Границата Брекзит" тази вечер от 22.30 часа само по БНТ1

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виктор Орбан: ЕС трябва да се разшири към Балканите след Брекзит
Виктор Орбан: ЕС трябва да се разшири към Балканите след Брекзит
Протест на надзирателите и съдебната охрана
Протест на надзирателите и съдебната охрана