НОВИНИ

​Четиримата са привлечени като обвиняеми за отвличането на Адриан Златков

Обвинения във връзка с отвличането на Адриан Златков. Ивайло Борисов-Ториното и още трима души са задържани по време на специализираната полицейска операция, която МВР започна вчера. 25-годишният Адриан Златков беше отвлечен в края на август миналата година. Похитителите го пуснаха след 11 дни в плен. По неофициална информация баща му е платил над 700 000 лева откуп.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
20:29, 31.01.2018
Чете се за: 01:21 мин.
У нас

Четиримата са привлечени като обвиняеми по делото за отвличането на Адриан Златков - в съучастие и като помагачи. Това съобщиха официално от прокуратурата, като уточниха, че кръгът на заподозрените не е изчерпан. Ивайло Борисов - Ториното беше доведен в СДВР днес по обед, за да му бъде предявено обвинението, което беше потвърдено първо от неговия адвокат.

Мариана Тодорова - адвокат на Ивайло Борисов - Ториното: Това, че е помогнал и предоставил 2 коли на неизвестни извършители за отвличането на г-н Златков. Това е. Ториното, г-н Ивайло Борисов не знае нито за тези коли, казва, че не е участвал в това престъпление.

Борисов и негов близък приятел - Мартин Марков, са обвинени за осигуряването на 2 коли - "Шкода" и "Опел", използвани за отвличането. Друг приятел на Ториното - Георги Джамбазов и приятелката му Здравка Стефанова - са уличени за снабдяване на похитителите със сръбски SIM карти. От прокуратурата и МВР отказаха коментари и детайли по случая.

В краткото официално съобщение се казва само, че значителна част от доказателствата са събрани с помощта на сръбската полиция и прокуратура, както и че продължават разпити и претърсвания.

Валентин Радев - министър на вътрешните работи: В интерес на разследването нищо не мога да ви кажа повече.

Бащата на Адриан - Тони Златков каза, че е научил за обвинените от медиите. Той заяви, че не познава лично Ивайло Борисов - Ториното, но той е идвал в автокъщата му да оглежда коли.

Тони Златков, баща на отвлечения Адриан Златков: Дай Боже това да са хората, да са заловени да има доказателства, да ги осъдят. Някога да сте имали бизнес отношения с Ториното? Познавате ли го? Никога не съм имал с Ториното и не само с него, но и с хора от такива среди. Възстанови ли се синът ви и как живеете след случилото се? Нормално живеем, работим, като всеки нормален човек.

В хода на операцията, според адвокат Тодорова са разпитани над 40 човека, основно клиенти на автокъщата на Тони Златков и приятели на Ивайло Борисов - Ториното. 20 часа в ГДБОП е прекарал и Златомир Иванов-Баретата, на когото Ториното е сочен за дясна ръка, заедно са подсъдими по няколко дела за разпространение на наркотици.

Мариана Тодорова - адвокат: Като беше разпитван в качеството на свидетел - за това къде живее и какви коли управлява.

БНТ: Той дал ли е показания, свързани с г-н Борисов?

Мариана Тодорова - адвокат: Не, не са му и задавали такива въпроси. Г-н Иванов си има бизнес, който си го управлява. Да, безспорно, криминално проявен е, осъждан е, но не може за всяко по-тежко престъпление да се спряга г-н Иванов.

Утре прокуратурата ще поиска постоянен арест за четиримата обвиняеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво още предвиждат промените в закона за банковата несъстоятелност?
Какво още предвиждат промените в закона за банковата несъстоятелност?
Oбщините и бизнесът във област Варна реализират проекти с евросредства
Oбщините и бизнесът във област Варна реализират проекти с евросредства