НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Теодор Ушев идва с потапяща инсталация. Тъмните сили прогонват в галерия „Райко Алексиев”. „СОСК" с БГ премиера в Младежкия театър. Десет години в десет "Метеор" - ни дни. В танго магията отново ни завихрят виртуозите Веско Ешкенази и Людмил Ангелов.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
15:24, 10.02.2018
Чете се за: 01:01 мин.
Още

След оскаровата номинация работата се увеличава, но има време и за родната публика. Теодор Ушев идва с „потапяща инсталация”. В Софийската градска галерия от 20 януари представя „Като в тъмно огледало”.

Тъмните сили прогонват в галерия „Райко Алексиев”. Кураторите Елена Панайотова, Ирина Дакова и Йово Панчев събират художническото войнство в „Гонене на зли духове”. Вечната тема за стремежа към власт и злите сили намира различни гледни точки и тълкувания от няколко поколения автори.”Призраците са сред нас” - казват изображенията.Тряба да ги открием и прогоним.

„СОСК" или „Петел” - комедийната бомба е заложена от един от най-вълнуващите съвременни разказвачи. Пиесата на британския драматург Майк Бартлет се кичи с наградата ”Оливър” и завладява модерния световен театър. Сега стъпва за първи път на БГ сцена, с постановката на Стайко Мурджев в Младежкия театър. В драматично-комедийния четириъгълник влизат Рая Пеева, Михаил Билалов, Бойко Кръстанов и Александър Хаджиангелов. Всичко се преобръща след едно невъзможно според представите на героя Джон събитие. Влюбване не по правилата отприщва куп комични ситуации и любопитни разсъждения.

Десет години в десет метеорни дни . Групата съмишленици - „Метеор”, отдадена на сцената и словото отбелязва празника с премиера на книга с избрани театрални текстове и сценичен маратон. Началото е на 11 февруари с „Малдорор” , а финалът ше сложи „Пътуване към Ада”.

В танго магията отново ни завихрят виртуозите Веско Ешкенази и Людмил Ангелов. Срещата с популярния проект на майсторите на цигулката и пианото е през април, в НДК. Поради изключителния интерес на публиката отново акцентират върхуалбума „Танго”. Веско Ешкенази казва, че е създаден с много любов, работа и вдъхновение. А поводът е 20 годишното сценично партньорство на двамата музиканти. Изборът на пиесите акцентира върху гениалните творби на Пиацола, Гардел и Рамирес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Владимир Зографски се класира за втория кръг на финала
Владимир Зографски се класира за втория кръг на финала
Свалиха турски хеликоптер в Сирия, участващ в операцията Маслинова клонка
Свалиха турски хеликоптер в Сирия, участващ в операцията "Маслинова клонка"