Галина Косева е първата русенка, възползвала се от безплатните фризьорски услуги за онкоболни жени. В продължение на една година част от пациентките на Комплексния онкологичен център ще получат по три безплатни процедури.

Русе

Преди година Галина Косева от Русе разбира, че е болна от рак. Следва операция, химиотерапия, а след това и лъчелечение. Тя е първата пациентка, която става част от благотворителната кампания за онкоболни жени в града.

Галина Косева
„Научих съвсем случайно и това дойде навреме за мен, защото ми предстоеше едно тържествено събитие, за което държах да изглеждам по-добре. А дотогава опитите вкъщи не бяха много успешни. При всички положения се отразява положително, защото и без това самочувствието ни по ред причини е потиснато и има защо. Едно такова нещо само би могло да ни приповдигне. Беше като малко приказно изживяване.“

В момента Галина е на 5-годишна хормонална терапия. Вярва, че е преодоляла болестта.

Нина Йорданова – фризьор
„Тя беше доста притеснена, защото много пъти се е боядисвала сама вкъщи, в следствие от химиотерапията косата не може да бъде покрита от боите, които тя си е слагала сама вкъщи. Боядисахме косата и тя остана очарована. Зарадва се. Остана приятно изненадана.“

Над 12 000 са регистрираните жени в Комплексния онкологичен център в Русе. Право на безплатните процедури ще получат тези, които през 2018-а приключват курс на химиотерапия, както и тези, които тепърва ще се подложат на такова лечение до края на годината.