НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Подземна галерия в центъра на София. 22 нови български заглавия изгряват на СФФ. Актьорска надпревара за "Икар". Джордж Клуни също мечтае за театрални роли. ТОТО започнаха "околослънчевото" си турне.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:11, 17.02.2018
Чете се за: 00:52 мин.
Още

Съвременното изкуство ще си има нова територия - в подземията на ексмавзолея. Бункерната галерия ще се разгърне на площ от 1460 кв метра- като филиал на Софийската градска галерия. Началото на проекта дава Бронзовата къща, която пристига от Австрия в края на месеца.
Българското кино със сериозно участие на предстоящия София филм фест.

22 нови български пълнометражни филма, на 22 -ия София филм фест. Добър знак, не само в съвпадението но числата, но и фактът, че от четвърт век не са правени толкова много БГ филми. Една от първите премиери е на "Моторът" на Валентин Гошев. След дебютния си „Самотни сърца” режисьорът представя история за приятелството и превратностите на съдбата. Вдъхновение и база за историческата линия дават „Следеният човек“ на Веселин Бранев и „Дневника” на Богдан Филов.

Кои са фаворитите за Икар. За водеща женска роля битката е в Народния театър - Радена Вълканова и Радина Кърджилова - с образите си в „Танцът Делхи” и Теодора Духовникова - в „Лисичета”. Партньорът й в пиесата, Иван Юруков е номиниран за водеща мъжка роля, в компанията на Мариус Куркински за „Черното пиле” и Захари Бахаров в „Чамкория”.

Джордж Клуни също мечтае за театрални роли и то шекспирови. А сцената, на която иска да отприщи драматичния си талант е Лондонския национален театър.

Околослънчевото пътешествие на ТОТО започна европейска серия в началото на седмицата. Тази година групата отбелязва 40 годишнината си. Разбира се в компанията на феновете от цял свят. И ние ще имаме шанса да се присъединим към музикалното пиршество съвсем скоро, на 4 март. Легендите пуснаха и юбилейна колекция с хитовете начело с Rosanna, Africa, George Porgy и три нови песни.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 300 вина, ракии и спиртни напитки се състезават на Винария 2018
Над 300 вина, ракии и спиртни напитки се състезават на "Винария 2018"
София отново е домакин на традиционния виенски бал
София отново е домакин на традиционния виенски бал