В Брюксел председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви - Васил Левски не е само герой на България, но и европейски герой. Заедно с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева Таяни участва във възпоменателна церемония през барелефа на Васил Левски в българския консулски отдел. Цвета Караянчева заяви, че днес българите почитат паметта на един светец. Пред барелефа на Апостола цветя поставиха депутати от България, евродепутати, дипломати и българи, живеещи в Белгия. Децата от българското училище в Брюксел изнесоха програма със стихове, посветени на Апостола.

Цвета Караянчева председател на Народното събрание: Днес, когато сме тук, заедно в центъра на Европа, Левски е още по-харизматичен и по-силен за нас, защото той е наша икона, той е наш път, пред неговия портрет ние се кланяме и искаме прошка. В очите му търсим пътя, по който трябва да вървим.
Антонио Таяни, председател на Европейския парламент: Неговото послание е послание, валидно и днес - свобода, демокрация, диалог. Затова трябва да възприемаме тези хора, мъже и жени, които са се борили и са отдали живота си за свободата на другите, като пример не само за България, а и за другите европейски народи.