НОВИНИ

АПИ: В Североизточна България положението е най-тежко

Положението в цялата страна е тежко заради обилния снеговалеж днес, заяви пред БНТ инж. Михаил Рашков - директор на дирекция „Поддръжка на пътната инфраструктура“ в АПИ. Има затворени магистрални участъци, а в Североизточна България положението е най-тежко, като почти няма проходим път.

bnt avatar logo
от БНТ
23:01, 26.02.2018
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Има затворени магистрални участъци на „Хемус“ - от Каспичан до Варна. Участъкът от АМ „Тракия“ е затворен между Карнобат и Бургас, а цялата магистрала „Люлин“ е затворена.

В Североизточна България положението е най-тежко. В областите Русе, Разград, Разград, Търгович, Шумен, Добрич, Варна и Силистра много малко пътища са проходими. Работи се с областните управители, за да се задържи положението. Не се допуска движение по участъците, където в момента протича снегопочистване, допълни на инж. Михаил Рашков.

Той посъветва хората утре, преди да тръгнат, да се интересуват за актуалната пътна информация в АПИ - в областните управления или в ситуационния център, както и от сайта на АПИ.

;

За утре е обявен жълт код за почти цялата страна.

В Западна България 8 хиляди домакинства са без ток заради десетки аварии на мрежата.

Тежка е обстановката в Смолян и Кърджали. Там снежната покривка достигна до 40 сантиметра. Обявен е червен код за опасно време. В останалата част на страната снегът е между 10 и 30 сантиметра.

;

Днес 41 училища не отвориха врати. Най-много бяха в Разград и Силистра.

Във вторник и сряда всички ученици от област Плевен, общините Враца, Добрич и Лозница ще бъдат във ваканция. До 1 март включително няма да учат и в пет общини от област Смолян - Смолян, Баните, Борино, Мадан, Рудозем, Девин, Доспат и Неделино.

Всички гранични пунктове вече са проходими и отворени. Опашки от тирове имаше по-рано през деня на българо-турската граница. На летището някои от полетите се извършват с известни отклонения от разписанието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жан-Клод Юнкер продължава обиколката си на страните от Западните Балкани​
Жан-Клод Юнкер продължава обиколката си на страните от Западните Балкани​
Как се справят руснаците с минусовите температури в Русия?
Как се справят руснаците с минусовите температури в Русия?