НОВИНИ

"Празничните герои" в подкрепа на кампанията "Великден 2018"

"Избери, купи, дари" - акцията на "Празничните герой" за шеста година събира хранителни продукти и парични дарения за семейства в нужда. Тяхната цел е 5000 семейства от цяла България да посрещнат Великден с пълна празнична трапеза.

Боряна Благоева
от Боряна Благоева
09:14, 17.03.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Олио, варива, паста, консерви и захарни изделия, това са продуктите от списъка на "Холидей Хироус", които можете да дарите. Важно е да са дълготрайни. Ако пък нямате време да отидете до съответните търговски обекти, за да дарите директно хранителни продукти има и други начини.

Мила Христова - доброволец от екипа на "Холидей Хироус": Могат да бъдат дарени средства под формата на смс с текст: ДМС: ГЕРОИ на номер 17 777 или като се направи банков.

Цветелина е доброволец за трета година и казва, че всеки ден минава различно, но хора с добри сърца има.

Цветелина - доброволец: Събираме достатъчно щом като можем накрая на кампанията да нахраним около 6000 семейства. Раздаваме листовки на хората, някои се заинтересуват, други не. Важното е, че накрая на вечерта пълним кашоните и ги предаваме на доброволците.

Празничните герой са оптимисти, защото желаещите да даряват се увеличават всяка година.

Мила Христова - доброволец от екипа на "Холидей Хироус": Това, което ни радва е, че са все повече млади хора, които се включват и като доброволци, и като дарители. Доброволчеството е един много особен процес, който дарява най-ценното и онова, което не се връща - времето.

Хубаво е всеки, който има възможност и отдели, то не е толкова много средства, съвсем малко време да дари продукти от основна необходимост.

Всяка година го правя за хората, които нямат пари, нямат възможности, това е най-важното да помагаме на хората.

Тази година събирането на даренията за Великденската кампания на "Холидей Хироус" ще продължи до 28-и март. Опаковането на празничните хранителни пакети ще бъде на 31-и март и 1-и април и ще бъде предавано на живо в социалните мрежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проектът „Приеми ме на село” е претендент за Международна награда
Проектът „Приеми ме на село” е претендент за Международна награда
Възстановка припомни събитията около залавянето и смъртта на Ангел Кънчев
Възстановка припомни събитията около залавянето и смъртта на Ангел Кънчев