НОВИНИ

Заради смяната на времето нощните влакове ще пристигат с час по-късно

Заради преминаване към лятното часово време влаковете, които се движат през нощта, ще пристигнат на крайните си гари с един час по-късно. Това не създава проблем за пътниците, казват от железниците, освен за тези, които са забравили за смяната на часа, идват по-късно и си изпускат влака. Репортаж на Николай Райшинов.

bnt avatar logo
от БНТ
20:29, 24.03.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Когато се преминава от лятно към зимно часово време, влаковете престояват по гари и спирки по един час. Когато местим стрелките един час напред обаче ситуацията е различна.

Стефан Стойнов - началник на Централна гара - Пловдив: Примерно влакът трябва да тръгне в 3 часа от гарата, връткат се стрелките и той автоматично тръгва в 4 часа, по документи се води плюс 60 минути закъснение, но на практика не е така. Това по никакъв начин няма да се отрази на пътниците, тъй като времепътуването в този случай не се увеличава, документално влакът ще се води закъснял, но ще се запази реалното времепътуване по дадена дестинация.

За да не изпаднат в неприятна ситуация, пътниците трябва предварително да се информират.

Стефан Стойнов - началник на Централна гара - Пловдив: Единственият дискомфорт, който може да се появи за пътниците, е, че някой не разбрал, не дочул, не преместил стрелките на време, ще иде и ще изпусне влака, тъй като реално ще иде в друго време.

Информацията за движението на влаковете е изнесена по таблата на гарите, може да се получи и от служителите на гишетата.

За да не изпуснете влака, ако ви се налага да пътувате след 3 часа през нощта, просто трябва да настроите часовника навреме.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Огнено шоу за Часа на Земята пред Народния театър в София
Огнено шоу за Часа на Земята пред Народния театър в София
Светлините на обществени сгради в 109 общини потъват в мрак
Светлините на обществени сгради в 109 общини потъват в мрак