НОВИНИ

Илияна Йотова: Действията с българския посланик в Москва са правилни

Като правилна стъпка определи вицепрезидентът Илияна Йотова извикването за консултации на българския посланик в Москва. В студиото на "Денят започва" тя коментира, че в разгара на световната дипломатическа криза политиката на малките стъпки е най-подходяща и че страната ни има шанс да бъде посредник в отношенията между Русия и Запада.

bnt avatar logo
от БНТ
08:56, 30.03.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас
Илияна Йотова - вицепрезидент на Р България: България има уникален шанс да запази възможността за посредничество. Ще видим каква информация ще бъде изнесена. Не е прецедент. Може би за първи път светът се раздели. Може би затова ролята на България става още по-ценна. В момента политиката на малките стъпки е удачната политика.

Тя коментира, че руското общество не е еднородно по отношение на България.

Илияна Йотова - вицепрезидент на Р България: За мен е важно, че се видя вчера позицията на президента. На българският политик, който е дипломатичен и твърд. Президентът Радев каза какви са българските интереси. Ние имаме нужда диалогът с Русия да се развива. Не мога да си представя борбата с тероризма без нея. Няма нищо лошо между две страни да има сътрудничество.

Вижте целия разговор във видеото.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови правила ще засегнат производителите на мобилни телефони
Нови правила ще засегнат производителите на мобилни телефони
Тръмп заяви, че САЩ ще се изтеглят много скоро от Сирия
Тръмп заяви, че САЩ ще се изтеглят много скоро от Сирия