НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Теди Москов със "Златен Кукерикон". "Врагове" с БГ премиера. Галерия "Париж" на 15. "Етнотикс" с концерт за дебютния албум.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:14, 07.04.2018
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Теди Москов с награда за режисура Златен кукерикон. "Редки тъпанари", които изгряха в русенския театър и радват публиката и на други сцени, донесоха отличието.На 1 април, съвсем не на шега сатиричният театър възстанови традицията на наградите за сатирични и комедийни постижения в театъра. Красимир Терзиев и неговите "Втренчени образи" идват в галерия SARIEV Contemporary в Пловдив. От няколко години той опитомява Космоса и колкото по-населено е новото пространство, толкова по-пусти стават земните парчета. Една загубена битка преди век завихря сюжета на Врагове.
¤Пролетта на 1913-та. Балканската война. Противоречията между българските войници могат да се окажат по-силни от омразата към враговете. "Врагове" на режисьора Светослав Овчаров ще направи българската си премиера на 9 април. Филмът стартирал като проект в Sofia Meetings, направи международна премиера в Кайро - на един от най-елитните кинофестивали и е в официалните селекции на други големи кинофоруми в Япония, Полша и България.
¤През 2003г галерия "Париж" отваря врати с изложбата Сътворение на човека. 15 години по-късно празнува също с картини на Юлия Станкова. "Докосване в тълпата" интерпретира сцени от Евангелието на Марк и с лекота въвежда зрителя в събития отпреди 2000 години, с живописния превод на съвременен език.Някъде на изток ще ни поведе Етнотикс.
¤ Най-младата етно-рок група ETNOTIX ще представи дебютния си албум на 26 април. Включени са десет авторски пиеси на фолклорна основа. Сред тях са вече познатите и харесвани от публиката - “Щипка сол”, “Следвай ме”, “Някъде на Изток” и “Малай мома”. Фронтмен на групата Калоян Павлов преди броени дни грабна „Икар“ за изключителни постижения в музикалната, хореографска и танцова дейност през годината. В концерта за дебютния албум ще има и изненади – гост музиканти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само за 4 месеца камера на Пътна полиция засече 33 хиляди нарушения в Русе
Само за 4 месеца камера на Пътна полиция засече 33 хиляди нарушения в Русе
Новите музикални вдъхновения и послания на Миро
Новите музикални вдъхновения и послания на Миро