Българските представители на Евровизия 2018 - група Екуинокс - изненадаха публиката в Амстердам със специален гост-изпълнител - Кристиан Костов. 5 000 зрители - толкова събра 10-то юбилейно издание на промоционалния концерт в холандската столица. Изпълнители от 32 държави пяха на живо, за да спечелят още повече фенове преди голямото състезание в Лисабон.

Кристиан Костов, български представител в Евровизия 2017: Тази година няма по-емоционална и по-смислена песен от "Bones". Всичко е направено с голяма класа и просто за мен е тотален фаворит.

Приемственост и безрезервна взаимна подкрепа - това демонстрираха група ,,Екуинокс,, и Кристиан Костов на сцената в Амстердам. Момчето, което накара цяла България да се гордее след миналогодишния конкурс Евровизия, се присъедини към Жана, Трей, Владо и JJ, макар и само за едно изпълнение.


Кристиан Костов зае мястото на Джони Мануел, който имаше неотложен ангажимент.

Кристиан Костов, български представител в Евровизия 2017: Много съм щастлив, че имам възможност да пея тази вечер с тези прекрасни изпълнители и от самото начало подкрепям "Екуинокс" и България, защото миналата година постигнахме наистина огромен успех.
Кристиан Костов, български представител в Евровизия 2017: Надявам се тази година да победим най-накрая, защото наистина го заслужаваме и вярвам, че заедно ще успеем.

На българите в чужбина и всички фенове на Евровизия "Екуинокс" казаха със своето изпълнение:

Георги Симеонов - JJ: Да гласуват възможно най-много и да кажат на всичките си приятели, които не живеят в България, а в Европа и в Австралия, да гласуват, да гласуват, да гласуват.

Това беше и последният промоционален концерт. От тук насетне до голямата сцена в Лисабон на 8-ми май за група "Екуинокс" остават репетиции, репетиции и пак репетиции.