Обича да опитва от живота бавно, на малки хапки.... Житейско убеждение, което една туркиня развила в хоби и което вече достига размерите на изкуство. Почитателка на минимализма, която създава миниатюрна храна.

БУРДЖУ ЧЕЛЕНОГЛУ АЙДЪН: Турската кухня е внушителна. Но в същото време, е много трудна за приготвяне. А още по-трудно е да се приготвя в миниатюрни съдове. Отнема три пъти повече време. Но винаги съм се забавлявала да готвя и след като видях, че и миниатюрната се получава, реших да продължа.

Кухнята на Айдън може и да прилича на детска играчка, но е напълно реална. В нея тя приготвя традиционните турски ястия. Започнала преди година и вече знаменитост сред почитателите на храната в родината си.

Съпругът ѝ заснемал миниатюрните кулинарни творения и постепенно те се превърнали в хит в социалните мрежи.

Вкусът на миниатюрната храна е напълно същия като на традиционния. Първите рецепти, с които опитах бяха сaрми и баклава.... О, колко се борих, докато увия лозовите листа. Е, тогава вкусът не беше същият. Но реших да опитвам, докато се получи. И успях - миниатюрните сaрми имаха същия вкус.

Да, с минималистичната кухня може и да има бърз ефект в постигането на желаното тегло. Но за Айдън не това е важно, а животът на бавни обороти. Казва че, е по-сладък, подобно на храната в умалени размери.

Миниатюрната кухня има още едно предимство - бързо и лесно се почиства.