НОВИНИ

Румен Радев за черновата на декларацията от КСНС: Аз търся винаги консенсус

Президентът Румен Радев е на посещение в Монтана, Кнежа и Мизия от Северозападния регион. В Монтана държавният глава коментира защо в черновата на Декларацията, приета вчера от Консултативния съвет за национална сигурност при президента, се е наложила промяна в текста.

bnt avatar logo
от БНТ
12:00, 20.04.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Румен Радев, президент на Република България: Винаги предлагам някакъв проект, който да съдържа основните тези и призовавам за следното - аз търся винаги консенсус, ако някой има притеснения, да ги сподели, ще ги приемем, ако някой има други предложения, да ги сподели, ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация, нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас.

На въпрос на "По света и у нас" дали ще освети финансирането на своята предизборна кампания, Радев каза, че всички документи са на сайта на Сметната палата, и ако някой има от какво да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов. Президентът подчерта, че не случайно настоява непрекъснато за по-добро образование, защото г-н Цветанов по-трудно осмисля прочетеното.

По думите му, най-лесният начин да се окарикатури европейската идея е като някои хора постоянно декламират някакави европейски ценности, без да са наясно какво означават те. По повод вчерашния Консултативен съвет за сигурност Радев подчерта, че не отправя критики, а предложения и констатации най-сетне конкретно да се работи за въоръжените ни сили.

Президентът допълни, че деловото и лоялно отношение към нашите съюзници изисква обявения Национален план за увеличаване на разходите до 2 на сто от БВП да се изпълнява, а не правителството да приема средносрочна бюджетна прогноза, която за 2019 г. е със 130 милиона лева по-малко, за 2020 - 280 и за 2021 - 250 милиона по-малко.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов коментира скандала с черновата на декларацията, приета от КСНС
Цветан Цветанов коментира скандала с черновата на декларацията, приета от КСНС
В Бундестага ще изслушват представител на Фейсбук
В Бундестага ще изслушват представител на Фейсбук