Традиционно на 1 май пред Паметника на Незнайния воин призоваваме всички български граждани, които искат да изкажат своя глас срещу корупцията, срещу бедността, за това да имат защитени права да се трудят в България, да дойдат и да протестират. Да ги чуят управляващите, защото вече в България животът става все по-труден, все по-невъзможен. Това каза в "Още от деня" зам.предс. на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

На 1 май БСП организира митинг-протест срещу бедността и корупциятa

На 1 май БСП организира митинг-протест срещу бедността и корупциятa

На 1 май социалистите организират митинг-протест срещу бедността и корупцията, обяви Георги Свиленски. По повод днешните арести на служители от автом...

Свиленски коментира още случая с ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева като каза, че не може районен кмет като нея да си позволи да поиска 500 хил. евро, а за арестуваните служители от ДАИ коментарът му бе, че над тях вероятно има политически гръб. Относно скандалите между Цветанов Цветанов и президента Румен Радев Свиленски изрази мнение, че ГЕРБ се страхува от президента. Мнението му за борбата с корупцията бе следното:

Георги Свиленски, зам.-предс на ПГ на БСП за България: Това ли е резултатът с борбата с корупцията - да арестуват цялата държавна администрация? Аз мисля, че борбата с корупцията е да няма корумпирани служители.

Свиленски попита още дали някой е поел отговорност кой е назначил 12-те арестувани служители на ДАИ, както и за намерените пари в изпълнителния директор на ИА "Автомобилна администрация" преди време.

Георги Свиленски, зам.-предс на ПГ на "БСП за България": Корупцията не спира до служителите, които са оставени да получават 500-600 лв заплата и може би са принудени да правят тези действия именно поради тази причина. Но на кого ги дават тези пари? Къде се носят тези пари? Знаем, че няма служител, който да си позволи да прави такива неща без да има политически гръб.

Георги Свиленски определи като циничен случая с Емил Христов. По думите му по-големият проблем е това, че ГЕРБ казва, че застава зад него. Свиленски каза още, че не вижда основание да искат оставката на Явор Нотев и според него няма никакъв проблем.