НОВИНИ

Свиленски: Призоваваме гражданите да изкажат своя глас срещу корупцията

Традиционно на 1 май пред Паметника на Незнайния воин призоваваме всички български граждани, които искат да изкажат своя глас срещу корупцията, срещу бедността, за това да имат защитени права да се трудят в България, да дойдат и да протестират. Да ги чуят управляващите, защото вече в България животът става все по-труден, все по-невъзможен. Това каза в "Още от деня" зам.предс. на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски.

bnt avatar logo
от БНТ
18:44, 24.04.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Свиленски коментира още случая с ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева като каза, че не може районен кмет като нея да си позволи да поиска 500 хил. евро, а за арестуваните служители от ДАИ коментарът му бе, че над тях вероятно има политически гръб. Относно скандалите между Цветанов Цветанов и президента Румен Радев Свиленски изрази мнение, че ГЕРБ се страхува от президента. Мнението му за борбата с корупцията бе следното:

Георги Свиленски, зам.-предс на ПГ на БСП за България: Това ли е резултатът с борбата с корупцията - да арестуват цялата държавна администрация? Аз мисля, че борбата с корупцията е да няма корумпирани служители.

Свиленски попита още дали някой е поел отговорност кой е назначил 12-те арестувани служители на ДАИ, както и за намерените пари в изпълнителния директор на ИА "Автомобилна администрация" преди време.

Георги Свиленски, зам.-предс на ПГ на "БСП за България": Корупцията не спира до служителите, които са оставени да получават 500-600 лв заплата и може би са принудени да правят тези действия именно поради тази причина. Но на кого ги дават тези пари? Къде се носят тези пари? Знаем, че няма служител, който да си позволи да прави такива неща без да има политически гръб.

Георги Свиленски определи като циничен случая с Емил Христов. По думите му по-големият проблем е това, че ГЕРБ казва, че застава зад него. Свиленски каза още, че не вижда основание да искат оставката на Явор Нотев и според него няма никакъв проблем.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСТС не постигна единство за наемането на работници от страни извън ЕС
НСТС не постигна единство за наемането на работници от страни извън ЕС
Цацаров: Служителите на ДАИ Благоевград са задържани заради подкуп
Цацаров: Служителите на ДАИ Благоевград са задържани заради подкуп