Военният министър Красимир Каракачанов заяви в ефира на БНТ, че се гордее, че има толкова млади интелигентни курсанти в нашия военен университет и каза на онези млади хора, които все още търсят своето признание, че военната професия е отворена за младите, интелигентни и родолюбиви българи.

След 26 години разграждане в армията трябва да започнем да възраждаме традицията, чувството за принадлежност към армията и аз съм горд, че това става по времето, когато аз съм министър на отбраната, каза Каракачанов.

"Нашата идея, знаете - готвим закона за образованието, в който ще има малко по-сериозно присъствие на военното обучени в училище. За да могат онези юноши в българското средно образование да се запознаят по-отблизо. След това възможността за доброволна военна служба и аз съм убеден - един ден отново ще имаме наборна военна служба, но това ще е по-нататък във времето", каза министърът на отбраната.

"По-важното е другото - българският народ видя и все повече хора осъзнават, че армията, въпреки трудностите, които изживява последния четвърт век, си е на мястото. Армията, за разлика от други съсловия в обществото, не мрънка, не прави стачки, не протестира. Изпълнява си задълженията, за което ги поздравявам тези хора", каза Каракачанов.

Той коментира и първото участие на македонски военни части в парада като каза, че имаме общо бъдеще в евроатлантическите структури.

Вижте повече във видеото

Още по темата Ден на храбростта