НОВИНИ

Почетоха жертвите на пожара във влака София - Кардам преди 9 години

Панихида в памет на загиналите при пожара във влака София - Кардам преди 9 години беше отслужена днес в Добрич. Заупокойна молитва беше отслужена за Валерия Желева, Антоанета Тодорова, Даниел Вичев, Калчо Стефанов и д-р Галя Иванова.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надя Карапанчева
12:24, 28.02.2017 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Съграждани, роднини и приятели на жертвите, чийто живот беше отнет във влака убиец на днешния ден, се събраха в храма „Свети Георги” да почетат паметта им.

Дора Вичева, майка на 25-годишния Даниел Вичев
"За съжаление, нищо не можем да направим за изгубените деца и конкретно за моя син, който беше пред прага на живота. Случват се нелепости точно от неспазване на безопасността. Поне моето семейство не би се качило повече никога на влака."

Родителите на Валерия Желева намират смисъл единствено в това, че дариха цялата сума от 200 000 лева от обезщетението за смъртта ѝ на учебните заведения, в които е учила.

Софка Дойнова, майка на Валерия Желева
"Единствено наградата, която получихме на Евлоги и Христо Георгиеви за дарителство, ни донесе мъничко покой в душите, че нещо сме направили като хората в живота си. Нищо не се променя към по-добро, напротив! Напротив!"

В нощта на 28 срещу 29 февруари 2008 година два от вагоните на влака, пътуващ от София за Кардам, избухнаха в пламъци близо до гара Червен бряг. В огнената стихия загинаха 9 души. По-късно експертите установиха множество неизправности в електрическата и отоплителна система на влака убиец. Според почернените близки нито в железниците, нито в държавата нещо се е променило към по-добро за изминалите 9 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Международен ден на хората с редки заболявания
Международен ден на хората с редки заболявания
Обраха поликлиниката в Банско и склад на болницата в Разлог
Обраха поликлиниката в Банско и склад на болницата в Разлог