НОВИНИ

9-годишно момиче с издържливост на командос

Едно малко момиченце се превърна в герой в Съединените щати и по света. Тя впечатли всички със силата на тялото и духа си.

Цветелина Йорданова
от Цветелина Йорданова
16:33, 30.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Мила Бизото е на 9 години и е силна колкото командос. Вярвате или не, тя е всичко друго, но не и крехка. Физическата й сила и издръжливост са невероятни за възрастта й. Мила Бизото участва в състезание, създадено от морски пехотинци и вдъхновено от техните тренировки.

57 километра бягане, 8 км плуване, 25 изпитания. Всичко продължава 24 часа.

Мила стана най-малкият участник в състезанието тази година. Заедно с баща си премина всички етапи, само с четири часа сън за едно денонощие.

Какво може да накара едно съвременно дете да забрави видеоигрите и телефона си.


;;

Отговорът е неочакван - подигравките на съучениците й. В училище Мила търпяла обиди, че е слабачка и не се справя в състезанията. Мила решава да им докаже обратното. Започва да тренира във фитнеса на баща си по три часа пет дни в седмицата. Решава да помогне и на други деца в подобна ситуация. Не искам никой да изпита това, което аз изживях - казва Мила. Сега се опитва да вдъхнови и други на нейната възраст да харесват тялото си, такова, каквото е и да тренират, да бъдат физически активни. Да се изправят срещу изпитанията и да се борят с всички сили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът удостои с висше офицерско звание български военни
Президентът удостои с висше офицерско звание български военни
Над 700 културни ценности задържаха митничарите на Аерогара София
Над 700 културни ценности задържаха митничарите на Аерогара София