НОВИНИ

9-и януари ще бъде неучебен в цялата страна

Ваканцията на учениците в цялата страна се увеличава с поне още един ден и понеделник - 9-и януари е неучебен в цялата страна. Заради грипната епидемия и студа кметовете решават с колко дни да удължат ваканцията. 24 населени места все още са без ток - това стана ясно от последната актуална информация на Агенция "Пътна инфраструктура". От там увериха, че още тази нощ абонатите на Енерго про ще имат ток. Въпреки това обстановката в Североизточната част на страната остава тежка и усложнена. Все пак отделните области там и главни пътища вече са свързани и проходими. Още информация за пътната обстановка вижте в прякото включване на Илина Бисерова.

bnt avatar logo
от БНТ
20:08, 08.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

В по-малките общини обаче пътищата не са добре почистени, обясни регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Лиляна Павлова - министър на регионалното благоустройство в оставка: Най-критични сутринта бяха Добрич, Силистра и Шумен, в момента може да кажем, а и на картата зад мен се вижда, че доста голяма част от пътищата вече са пробити. Нямаме общински пътища без достъп за леки автомобили единствено остава от шуменската част да бъде отворен Ришкия проход, тъй като там продължават навяванията. Апелираме за повишено внимание на всички предприемащи пътувания поради ниските температури все пак има вероятност в тъмните часове да има риск от поледици и това е нашият апел да се кара със съобразена скорост, зимни гуми и спазване на дистанция.
Гл.комисар Николай Николов - дир. на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението": Очакваме утре всички места да имат електрозахранване, поради което техниката, която е предадена от Българска армия, инженерната техника, която пренасочихме от вътрешността на страната, тази нощ ще остане там на място, няма да се връща, за да може утре сутрин да сме по-ефективни.

От АПИ заявиха още, че има проблем сериозен на магистралата в посока Констанца. Към всички румънски граждани, които са на територията на България, те апелираха да не предприемат пътувания към страната си.

По информация на Летище София всички полети от и за Румъния, Истанбул и Мюнхен са анулирани. Останалите полети са редовни по разписание. Но все пак, ако предприемате пътуване, проверете дали пътят е достъпен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
При минус 23 градуса Перник остана без парно и топла вода
При минус 23 градуса Перник остана без парно и топла вода
Ваканцията за учениците се удължава
Ваканцията за учениците се удължава